Ocena wątku:
  • 21 głosów - średnia: 4.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza!
Rep za poradnik

Jak tylko uporam się z misjami "kadeta" lecę szybko kopać bo bida u mnie aż piszczy Sad
Odpowiedz
System Keries do sprzedaży i system obok na H. Ale nie pamiętam, bom w pracy.
Odpowiedz
Mam jedno ale. Albo jestem ślepy albo nie wspominasz słowem o potrzebie zamontowania Pulse Wave Analyser.
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
[Obrazek: 46vvVvg.png]
Odpowiedz
(12.12.2018, 18:54 UTC)Arnul napisał(a): II. Instalujemy potrzebny sprzęt.

1 x SEISMIC CHARGE LAUNCHER (tylko medium hardpoint) – ma 72 rakiety więc spokojnie w większości przypadków wystarczy jedna sztuka (jak się skończą rakiety zawsze można je zsyntezować). Służy do wysadzania asteroid.
1 x ABRASION BLASTER (tylko small hardpoint) – laser, służy do odłupywania urobku z powierzchni asteroid.
PULSE WAVE ANALYSER (Utility mounts) – skaner górniczy, najlepiej klasy A (najlepszy zasięg). Podświetla nam na żółto asteroidy zawierające złoża powierzchniowe i podpowierzchniowe, a także te które można wysadzić.

Jesteś ślepy Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Mea Culpa Sad
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
[Obrazek: 46vvVvg.png]
Odpowiedz
Wleciałem do hotspota i szukałem z pół godzinki czegoś wyjątkowego, nie udało się ale spróbuję ponownie, muszę ogarnąć kopanie.
Odpowiedz
Podobno w każdym pasku jest jeden "kształt" asteroid z corem, także teoretycznie po znalezieniu pierwszej powinno być nieco łatwiej. W praktyce, na moje oczy, lodowe "rozetki" są najłatwiejsze do ogarnięcia.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(25.12.2018, 15:11 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Podobno w każdym pasku jest jeden "kształt" asteroid z  corem, także teoretycznie po znalezieniu pierwszej powinno być nieco łatwiej. W praktyce, na moje oczy, lodowe "rozetki" są najłatwiejsze do ogarnięcia.

Prawda ale np Low Temperature Diamond są też na powierzchni do wydobycia lub też zwykłym laserem
Odpowiedz
(25.12.2018, 15:11 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Podobno w każdym pasku jest jeden "kształt" asteroid z  corem, także teoretycznie po znalezieniu pierwszej powinno być nieco łatwiej. W praktyce, na moje oczy, lodowe "rozetki" są najłatwiejsze do ogarnięcia.

Nie podobno, a na pewno. W poradniku są screeny tych kształtów.
Odpowiedz
Wystarczy chwileczkę cierpliwości i odpowiedni system, wleciałem do takiego o nazwie BOKOMU (bardzo blisko HR 8444)- dwie pierwsze planety w swoich pierścieniach kryją naprawdę drogocenne materiały, byłem na dwóch krótkich wyprawach bo czas mnie ograniczał z nich przywiozłem ponad 20mln urobku, dzięki za poradnik naprawdę baaaardzo mi pomógł.
Odpowiedz