WARFRAME
O!
Też kiedyś w to grałem. Może was odwiedzę Smile
Też mam rozbudowane DOJO i "upadły" klan w którym sam zostałem jako główny generał, ale już nie pamiętam co tam jest pobudowane. Z resztą pewnie od tego czasu wiele się zmieniło.
Odpowiedz
No to po co na dwa lecieć Smile
Odpowiedz
Dzięki @Robinus za wczorajsze rzeźnie, było zacnie na survivalu w poszukiwaniu orokin cell.

Jak będziesz potrzebował jakąś misję odblokować to wiemy że mam jak Ci pomóc. Mam trochę luk na dalszych planetach, więc chętnie je uzupełnię przy okazji Smile

Dobra, więc mała garść porad na dalszą zabawę chłopie. Budujesz teraz VOLT, jest to całkiem przyjemny frame w zabawie, dla mnie mega uniwersalnym czołgiem bojowym jest FROST, ale o tym kiedy indziej, wczoraj już polecieliśmy na bossa żeby plany na niego farmić, możemy dzisiaj dokończyć zabawę Smile

Ale VOLT:
4 zdolności, z czego uważam że 2 są fajne bojowe, 1 jako obrona w tunelach i 1 na ucieczki Smile

1) SHOCK - swoisty łańcuch piorunów, trafia we wroga i przeskakuje do następnego. Mody w co najlepiej celować? Mody do SIŁY dają więcej obrażeń za to do ODLEGŁOŚCI zwiększają zasięg tej zdolności, świetna zdolność bojowa

2) SPEED - wszyscy w zasięgu przyspieszają, czas zależy od modów do CZASU, moc buffa od SIŁY, wielkość odległości od ZASIĘGU

3) ELECTRIC SHIELD - tarcza, która blokuje ostrzał, ale można przez nią strzelać. Nasze pociski po przelocie od środka przez tarczę dostają buffa od ELECTRIC Smile PS. Volt tarczę może podnieść i nosić ze sobą, jak dobrze pamiętam Biggrin Tutaj liczą się mody do SIŁY i CZASU

4) DISCHARGE - rozładowanie, obszarowe uderzenie niszczące całą elektronikę w okół raniąc wrogów itp, takie centrum burzy. Ogłusza dodatkowo tych co nie zabije Smile SIŁA, CZAS i ZASIĘG - podstawa.

Trochę ogólnego info:
Każdy mod może być użyty w kilku zbrojach, więc zawsze zostawiaj sobie przynajmniej 1 sztukę na stałe, kolekcja rośnie = możliwe buildy = więcej kombinacji na totalną anihilację Biggrin

Generalnie do zbroi warto dawać mody typu VIGOR (zwiększa życie i tarczę), warto dawać FLOW (zwiększa ilość mocy na skille) ale równolegle też warto dać STREAMLINE co obniża koszt rzucania skilli, więc dosyć że masz więcej mocy to naparzasz skillami bo mniej kosztują Smile Niestety wsadzenie tych trzech wymaksowanych modów (wersja PRIME jeszcze więcej zabiera) zajmuje już 25 pkt z pojemności naszej postaci. Dlatego właśnie się buduje inne ulepszenia i zmienia polaryzację, żeby więcej lepszych modów wsadzać do postaci. Tak jak ja obecnie zrobiłem z Warframe Ember.

Moja sugestia, zachowaj sobie to na czas jak uzyskasz wersję Prime danej broni czy Frame. Są lepsze trochę od swoich normalnych odpowiedników i jak dla mnie - te wersje lubię dopieszczać właśnie i w nie ładuję najwięcej czasu/surowców żeby je przerabiać na potęgę Smile

Aura - osobiście daję ENERGY SIPHON, regeneruję moc wszystkich towarzyszy Smile
Odpowiedz
Volt ma jeszcze taką fajną pasywną umiejętność, że zadaje bonusowe obrażenia od elektryczności przy najbliższym ataku, proporcjonalnie do dystansu jaki przeszło się po ziemi (takie elektryzowanie skarpetek o dywan Smile ).
Odpowiedz
Już nie chciałem aż tak wnikać w szczegóły podpowiadając początkującemu TENNO Tongue Wiesz jak to jest na początku, chaos i ogrom możliwości, chociaż gra fajnie prowadzi, nie to co kiedyś w czasach CBT i pierwszego release.

Obecnie się mocno rozbudowała dodatkowo o 5 skill (jeszcze przed moją pauzą) wynikający z fabuły w dalszym etapie, ale tej mechaniki nie chcę tutaj spoilować, bo jak to weszło, uznałem że to fajny twist fabularny, nie chcę psuć komuś zabawy przez to że bym to opisał na przykład Smile

Pomimo że na początku prawie nic nie wiadomo, to fabuła jest delikatnie sączona przez questy, teksty, niedopowiedzenia, a jak to sobie człowiek poukłada w głowie, to już inna sprawa. Nie ma jej jakoś super dużo ofc, ale przy ogólnej masakrze jaką się robi, jest fajnym dodatkiem do tego co się dzieje.
Odpowiedz
Arrrr Dasketh, kusisz chłopie. Od 4 lat nie zaglądałem do WF a wygląda na to że sporo się pozmieniało i rozbudowało... Który frame teraz najfajniejszy pod dual blade/katana?
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Sporo ich nie mam po zmianach. Dla mnie na siekę w zwarciu jest dobry Loki Smile Zawsze go lubiłem w tym względzie. Jako chodzący czołg Frost. Support Nova. Na farmienie zbieram powoli Necros. Wszystko mówię o Primach.

Mam jeszcze Nyx i Ember, ale raczej for fun niż pod zadanie Smile
Odpowiedz
Jednak zainstalowałem Biggrin. Nick Haji-me
Odpowiedz
O kurde. Znalazłem moda na komba...Biggrin

[Obrazek: TN0NFkc.jpg]
Odpowiedz
A ja zaktualizowałem starą instalkę i dostałem info że konto jest zawieszone za naruszenie EULA do stycznia 2035 roku Biggrin
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości