Dzięki
@Robinus za wczorajsze rzeźnie, było zacnie na survivalu w poszukiwaniu orokin cell.
Jak będziesz potrzebował jakąś misję odblokować to wiemy że mam jak Ci pomóc. Mam trochę luk na dalszych planetach, więc chętnie je uzupełnię przy okazji
Dobra, więc mała garść porad na dalszą zabawę chłopie. Budujesz teraz VOLT, jest to całkiem przyjemny frame w zabawie, dla mnie mega uniwersalnym czołgiem bojowym jest FROST, ale o tym kiedy indziej, wczoraj już polecieliśmy na bossa żeby plany na niego farmić, możemy dzisiaj dokończyć zabawę
Ale VOLT:
4 zdolności, z czego uważam że 2 są fajne bojowe, 1 jako obrona w tunelach i 1 na ucieczki
1) SHOCK - swoisty łańcuch piorunów, trafia we wroga i przeskakuje do następnego. Mody w co najlepiej celować? Mody do SIŁY dają więcej obrażeń za to do ODLEGŁOŚCI zwiększają zasięg tej zdolności, świetna zdolność bojowa
2) SPEED - wszyscy w zasięgu przyspieszają, czas zależy od modów do CZASU, moc buffa od SIŁY, wielkość odległości od ZASIĘGU
3) ELECTRIC SHIELD - tarcza, która blokuje ostrzał, ale można przez nią strzelać. Nasze pociski po przelocie od środka przez tarczę dostają buffa od ELECTRIC

PS. Volt tarczę może podnieść i nosić ze sobą, jak dobrze pamiętam

Tutaj liczą się mody do SIŁY i CZASU
4) DISCHARGE - rozładowanie, obszarowe uderzenie niszczące całą elektronikę w okół raniąc wrogów itp, takie centrum burzy. Ogłusza dodatkowo tych co nie zabije

SIŁA, CZAS i ZASIĘG - podstawa.
Trochę ogólnego info:
Każdy mod może być użyty w kilku zbrojach, więc zawsze zostawiaj sobie przynajmniej 1 sztukę na stałe, kolekcja rośnie = możliwe buildy = więcej kombinacji na totalną anihilację
Generalnie do zbroi warto dawać mody typu VIGOR (zwiększa życie i tarczę), warto dawać FLOW (zwiększa ilość mocy na skille) ale równolegle też warto dać STREAMLINE co obniża koszt rzucania skilli, więc dosyć że masz więcej mocy to naparzasz skillami bo mniej kosztują

Niestety wsadzenie tych trzech wymaksowanych modów (wersja PRIME jeszcze więcej zabiera) zajmuje już 25 pkt z pojemności naszej postaci. Dlatego właśnie się buduje inne ulepszenia i zmienia polaryzację, żeby więcej lepszych modów wsadzać do postaci. Tak jak ja obecnie zrobiłem z Warframe Ember.
Moja sugestia, zachowaj sobie to na czas jak uzyskasz wersję Prime danej broni czy Frame. Są lepsze trochę od swoich normalnych odpowiedników i jak dla mnie - te wersje lubię dopieszczać właśnie i w nie ładuję najwięcej czasu/surowców żeby je przerabiać na potęgę
Aura - osobiście daję ENERGY SIPHON, regeneruję moc wszystkich towarzyszy