1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
Ja się zastanawiam jakie otwarcie zrobią nowego sezonu bo to musi być coś extra żeby zachęcić do zakupu a jednocześnie coś co nie każdy musi mieć. Wg. mnie takim czymś WOW pewnie było chodzenie po statku, skoro awatara wrzucają w 2.3 to taka możliwość wydaje się być sensowna.
Odpowiedz
Oj przydałby się Ship, mam ze dwóch takich kolegów co to za mną krok w krok, ja w ruinach oni są i ognia, ja w Mai i są Angry Fortunę stracę na ubezpieczenia.
Zemsta będzie słodka Angel
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Nawet jak dodadzą głowę to już będzie lepiej niż to co mam w kokpicie teraz Smile
Nie, że mi jakoś przeszkadza bardzo, ale bym się nie obraził jakby ta postać wstawała i chodziła ze mną, natomiast rozumiem, że to sporo pracy, na której by skorzystali w zasadzie tylko VR-owcy, więc się nie stanie na razie.

[Obrazek: 2vjYW9v.png]
Odpowiedz
Jak już tak sobie wszyscy życzeniują... to ja bym chciał zarządzać cała stacją Biggrin - całym ekonomicznym i strategicznym jej potencjałem ;P - rozdawał bym złote karty do doków typu VIP, gdzie owce 2MIRa podwały by świńskiego ryja w dowolnych ilościach...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Ja po cichu liczę że będzie możliwość chodzenia po mostku w 2.3. Bo jak multicrew będzie się opierać na "teleportowaniu" na fotel załogi, jakieś fiu bździu neural linki i inne mambo jambo to ekhm bardzo słabo... ;/
Odpowiedz
Space legs możesz sobie na razie wybić z głowy Sad było mówione że to będzie wyglądało tak że wybierasz sobie miejsce i tam trafiasz. Mam tylko nadzieję że to będzie jakoś mądrze przemyślane i np jak się w 2+ osób wybierze na exporacje jednym statkiem to będzie mógł każdy nim kierować w dowolnym momencie (także bez obecności właściciela) a nie tylko właściciel, ale właściciel może w dowolnym momencie przejąć pałeczkę.
Odpowiedz
(30.01.2017, 10:21 UTC)Xeonary napisał(a): Ja po cichu liczę że będzie możliwość chodzenia po mostku w 2.3. Bo jak multicrew  będzie się opierać na "teleportowaniu" na fotel załogi, jakieś fiu bździu neural linki i inne mambo jambo to ekhm bardzo słabo... ;/

Stawiam na to że będzie jakiś neruallink z holograficznie generowaną głową.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Ech... Ukróciło by to możliwość wyrzucenia współpasażera w próżnię. Idę o zakład że była by to jedna z pierwszych rzeczy której by próbowano Tongue
Odpowiedz
(30.01.2017, 10:21 UTC)Xeonary napisał(a): Ja po cichu liczę że będzie możliwość chodzenia po mostku w 2.3. Bo jak multicrew będzie się opierać na "teleportowaniu" na fotel załogi, jakieś fiu bździu neural linki i inne mambo jambo to ekhm bardzo słabo... ;/
Nie będzie, od początku mówili, że na razie tylko siedzenie na mostku Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Naprawdę jestem ciekaw czy uda im się sensownie rozwiązać kwestie wyboru ról.

Jedyna sensowna opcja jaką widzę to:
- Tylko posiadacz statku może być pilotem bo on siedzi na fotelu pilota.
- Pozostałe miejsca w statku (np. Anaconda) są równorzędne i w zależności od wybranej roli ładuje się inny interfejs.

Bo jak będę jakieś neural linki, że raz siedzę w fotelu pilota, a potem ktoś siedzi w fotelu pilota w moim ciele a ja siedzę w obok to będzie to głupie Tongue, tak jakby się przyznali: "Nie mamy jeszcze Space Legs, to zrobimy taki mały hack!". Eh eh nie mogę się doczekać jak coś więcej powiedza ;D
Odpowiedz