Liczba postów: 1,205
Liczba wątków: 39
Reputacja:
165
Platforma:
CMDR: szarik
24.09.2016, 21:03 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2016, 21:09 UTC przez szarik.)
(23.09.2016, 14:10 UTC)Kofi Paridae napisał(a): [...] Sam po sobie wiem że kobiety nie potrafią sobie same zorganizować zajęć i liczą na nas.
Panowie powyżej dobrze piszą, co do jednego... ale Kofi uchwycił pewien ciekawy aspekt, z którym się zgadzam... jest to temat na referat, ale poruszę związany z tym jeden wątek: znajdź Kobiecie zajęcie, wyślij do klecanki lub np. zafunduj wypad dla Niej i jej koleżanek do restauracji - masz pewność, że wrócą po kilku godzinach, albo wyślij z teściowa na zakupy...
...a jak nadal przebywa w domu w czasie kiedy przeznaczyłeś go na grę - to znajdź jej zajęcie np. niech Ci poprasuje brania  , albo naprawi szafeczkę do której zabierasz się od miesięcy
(23.09.2016, 14:47 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): 1) Wytłumaczyłem jej, że to moje hobby, tak samo jak jazda na rowerze, czytanie książki czy oglądanie filmu, tworzenie muzyki czy pisanie opowiadań (dodatkowo, jako lekki straszak, za alternatywę podałem wychodzenie na browara z kumplami co wieczór ).
[...]
4) Później pokazałem jej gry Tale of Two Brothers i Never Alone - w które można grać w 2 osoby - i to nie przeciwko sobie, tylko razem aby osiągnąć wspólny cel. W nich też się zakochała (szczególnie w słodkim lisku Never Alone )
haha... no moja to mnie przymuszała bym z kolegami na browca wyskoczył  ...Hetmanie dzięki za info o 'Never Alone' muszę swojej Madzi pokazać, może się jej spodobać...
Liczba postów: 671
Liczba wątków: 20
Reputacja:
180
Panowie, udany zwiazek to sztuka kompromisu. Jesli po obu stronach nie ma woli rozwiazania takiego aby obie strony byly zadowolone to bedzie konflikt interesow i przez to niezdrowa atmosfera.
Po sobie wiem ze moja znalazla sposob na skuteczne czasami odciagniecie mnie od komputera  ale czesto jak powiem ze potrzebuje pograc bo mi tego brakuje to potrafi sobie zorganizowac sama czas np. przeczytac ksiazke, zrobic paznokcie czy nawet pojechac z kolezankami do Sopotu czy Krakowa na weekend
“There will be killing till the score is paid.”
― Homer, The Odyssey
Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Liczba postów: 1,205
Liczba wątków: 39
Reputacja:
165
Platforma:
CMDR: szarik
25.09.2016, 08:48 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2016, 08:49 UTC przez szarik.)
Panowie żona mi wyskakuje non stop z tekstami, że CHOMIK jestem i np. wyrzuciłbym gazety z przed 10 lat, bo i tak ich nie będą czytał, a tylko tona kurzu na nich zalega i miejsce zajmują... co mam począć
ps. gazetki swoją drogą sa przechowywane u mnie w biurze  , ale dla żony nie zmienia to nic i tak będą jej - również - tam przeszkadzać ...
(25.09.2016, 08:48 UTC)szarik napisał(a): Panowie żona mi wyskakuje non stop z tekstami, że CHOMIK jestem i np. wyrzuciłbym gazety z przed 10 lat, bo i tak ich nie będą czytał, a tylko tona kurzu na nich zalega i miejsce zajmują... co mam począć
ps. gazetki swoją drogą sa przechowywane u mnie w biurze , ale dla żony nie zmienia to nic i tak będą jej - również - tam przeszkadzać ...
Spytaj się jej o szafę z butami i kieckami czy też w nich chodzi. Chodź jak znam baby "to to jest całkowicie inna sytuacja a po za tym to nie rozumiem kobiet"
"Apacz" z zamiłowania
Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
25.09.2016, 11:22 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2016, 11:30 UTC przez Yata_PL.)
(23.09.2016, 15:14 UTC)Stefan Batory napisał(a): Zobaczymy jak dalej się rozwinie sytuacja, mam wszak nadzieję, na jakis progress, a w planach mam kupno jakiegoś tytuły co przyjemny i w kooperacji można połoić. A nóż widelec się przekona 
Moim zdaniem rozkminiasz osobisty problem w złym miejscu.
forum http://forum.alphamale.pl/ jest odpowiedzia na Twoje bolaczki .
Utrzymanie kobiet w szczęśliwym związku jest równie trudne co zdobycie jej serca 
i tak jak koledzy napisali, pewne rutynowe rzeczy musicie robić razem aby wieczorem wynegocjować czas na swoje widzimisię...
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
Liczba postów: 2,979
Liczba wątków: 173
Reputacja:
295
Platforma:
CMDR: Kyokushin
(25.09.2016, 08:48 UTC)szarik napisał(a): ps. gazetki swoją drogą sa przechowywane u mnie w biurze , ale dla żony nie zmienia to nic i tak będą jej - również - tam przeszkadzać ...
Jakbyś miał gazetki z Carmen lub Pamelą, ale z przed 20 lat.. mógłbyś wrzucić skany
Stefan Batory
Unregistered
Koniec końców po długuich rozmowach problem się rozwiązał. pragne dodać, że wasze rady były nadzwyczaj pomocne. To też pragnę wam wszystkim niezmiernie podziękować!
Dziekuję!
Teraz sobie śmigam po kosmosie, a przyszła Małzonka dzierga czapki na drutach
Absolutnie nie chcę być wścibski, tylko okazuję zainteresowanie. Chciałbym napisać coś w rodzaju, napisz coś więcej, jak sobie poradziłeś ale w sumie to sam nie wiem czego oczekuję.
Tak czy siak bardzo się cieszę że się Wam udało!
Stefan Batory
Unregistered
Wiesz, dużo rozmawialiśmy, ja swoje za, ona swoje przeciw, znaleźliśmy kompromis
(13.11.2016, 15:07 UTC)Stefan Batory napisał(a): Wiesz, dużo rozmawialiśmy, ja swoje za, ona swoje przeciw, znaleźliśmy kompromis 
Znaleźli kompromis - on jest wolny i ona jest wolna xD
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
|