(02.12.2016, 14:38 UTC)Robinus napisał(a): Jakością i solidnością nie przebije na pewno SAITEKA, ale przekonuję się coraz bardziej.
Patrząc na opinie ludzi, którzy mają Saiteka i się na tym forum wypowiadają to powyższe stwierdzenie zakrawa w najlepszym wypadku na mijanie się z prawdą . Ktoś nawet pisał albo na TSie mówił, że Saitek (w tych nowych wersjach X-52, x-55) Thrustmasterowi pod względem jakości i solidności do pięt nie dorasta.
(02.12.2016, 14:38 UTC)Robinus napisał(a): Jakością i solidnością nie przebije na pewno SAITEKA, ale przekonuję się coraz bardziej.
Patrząc na opinie ludzi, którzy mają Saiteka i się na tym forum wypowiadają to powyższe stwierdzenie zakrawa w najlepszym wypadku na mijanie się z prawdą . Ktoś nawet pisał albo na TSie mówił, że Saitek (w tych nowych wersjach X-52, x-55) Thrustmasterowi pod względem jakości i solidności do pięt nie dorasta.
Ja co prawda nie jestem mega hardcorowcem ale o sprzęt dbam. Mam X52 Pro od roku + Logitech G13 od ponad 3 lat i dla mnie ta kombinacja świetnie gra ze sobą (osobiste preferencje). Co prawda należę do osób które od sprzętu wymagają dużo, nie szczędzę szylingów €€€€ na sprzęcie (moje peryferia to koszt dobrego stacjonarnego komputera) ale w kwestii użytkowania - jak dbasz to masz. Każdy sprzęt wymaga obsługi, żaden nie jest bezobsługowy. Jak masz elementy które trą o siebie to musisz dbać o te połączenia - smar techniczny, wazelina techniczna - inaczej zużycie elementów przyjdzie dużo wcześniej niż to producent przewidział.
“There will be killing till the score is paid.”
― Homer, The Odyssey
Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Ja co prawda nie jestem mega hardcorowcem ale o sprzęt dbam. Mam X52 Pro od roku + Logitech G13 od ponad 3 lat i dla mnie ta kombinacja świetnie gra ze sobą (osobiste preferencje). Co prawda należę do osób które od sprzętu wymagają dużo, nie szczędzę szylingów €€€€ na sprzęcie (moje peryferia to koszt dobrego stacjonarnego komputera) ale w kwestii użytkowania - jak dbasz to masz. Każdy sprzęt wymaga obsługi, żaden nie jest bezobsługowy. Jak masz elementy które trą o siebie to musisz dbać o te połączenia - smar techniczny, wazelina techniczna - inaczej zużycie elementów przyjdzie dużo wcześniej niż to producent przewidział.
Całkowicie się z Tobą zgadzam . Sam mam HOTAS'a X od Thrustmastera od jakiś 5? lat. I dopiero teraz zaczął się sypać a był eksploatowany przez tysiące godzin bez żadnych problemów. Mam też wolant Saiteka do symulatorów od kilku lat i też się trzyma . Wolant był kupiony zanim to bodaj chińczycy na tej firmie położyli łapę.
Tak czy siak już od dłuższego czasu jestem ciekaw tego nowego joya od Thrustmastera . Tylko dlatego nie kupiłem jeszcze X-52 Pro
(02.12.2016, 21:15 UTC)Quarion napisał(a): Patrząc na opinie ludzi, którzy mają Saiteka i się na tym forum wypowiadają to powyższe stwierdzenie zakrawa w najlepszym wypadku na mijanie się z prawdą . Ktoś nawet pisał albo na TSie mówił, że Saitek (w tych nowych wersjach X-52, x-55) Thrustmasterowi pod względem jakości i solidności do pięt nie dorasta.
Całkowicie się z Tobą zgadzam . Sam mam HOTAS'a X od Thrustmastera od jakiś 5? lat. I dopiero teraz zaczął się sypać a był eksploatowany przez tysiące godzin bez żadnych problemów. Mam też wolant Saiteka do symulatorów od kilku lat i też się trzyma . Wolant był kupiony zanim to bodaj chińczycy na tej firmie położyli łapę.
Tak czy siak już od dłuższego czasu jestem ciekaw tego nowego joya od Thrustmastera . Tylko dlatego nie kupiłem jeszcze X-52 Pro
Też dbam o sprzęt, do tego panuję nad nerwami i nie wyżywam się na nim. Mimo to mój Thrustmaster wytrzmał tylko pół roku użytkowania. Padł przycisk na przepustnicy, pod kciukiem, i to jeszcze ten, którego w sumie używałem najrzadziej.
Jakością i solidnością nie przebije na pewno SAITEKA, ale przekonuję się coraz bardziej. Wolę "PLUG and PLAY" niż "PLUG ... ściąganie sterowników ... konfigurowanie klawiszy ... może wymiana magnesów czy czegośtam jeszcze ... PLAY ... odesłanie do serwisu"
Nabywcy narzekali na przepustnicę. Nie ma żadnego znacznika środkowego położenia (w Elite trzeba się będzie przestawić na ciąg wsteczny), "tanie" wykonanie. Spotkałem się też z dwoma tekstami o zwrocie do serwisu ze względu na wadę "ciągu".
Jednak stosunek cena-jakość nadal wydaje się dobry.
do thrustmastera masz script editor który daje naprawdę bardzo dużo np. "tempo" dla przycisków, ciągi znaków przydane dla pipów czy podczas wzywania stacji
05.12.2016, 14:31 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2016, 14:32 UTC przez Nizm0.)
Również się czaję na tego Joya i czekam aż się pojawi w polskiej dystrybucji, aż tak bardzo mi się nie spieszy (latam na HotasX) Ten zestaw na Amazonie jest taki drogi bo jest razem z pedałami które same też kosztują ok 100€ :/
(06.12.2016, 10:04 UTC)siwuch napisał(a): Witam
czy mógłby mnie ktoś pomóc w konfigu [binds] dla T16000M + klawiatura i ew TOP GUN Aftergurner - mam taki sprzęt