Ankieta: Jesteś zainteresowany/a udziałem?
Ankieta jest zamknięta.
Tak
80.39%
41 80.39%
Nie
19.61%
10 19.61%
Razem 51 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Dookoła świata - wielki konwój SRV!
DZIEŃ 4. 

Wyprawa zakończona spontanicznym wybuchem łazika Biggrin Biggrin Biggrin  

https://clips.twitch.tv/YummyBenevolentP...=clips_api

Zalogowałem ticketa do FDEV Support, mam nadzieję, że mnie wrócą, bo to na 100% był glitch Sad

72 godziny oczekiwania, zobaczymy, co napiszą.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(14.03.2021, 02:38 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): DZIEŃ 4. 

Wyprawa zakończona spontanicznym wybuchem łazika Biggrin Biggrin Biggrin  

https://clips.twitch.tv/YummyBenevolentP...=clips_api

Zalogowałem ticketa do FDEV Support, mam nadzieję, że mnie wrócą, bo to na 100% był glitch Sad

72 godziny oczekiwania, zobaczymy, co napiszą.

Mathias, ja bym ci napisał dlaczego pufnąłeś... Miałeś 50% hulla, więc i jakieś moduły łazika pewno były uszkodzone... I jak w przypadku statków - uszkodzony powerplant może spowodować wybuch, ot tak po prostu... Może to to?
Odpowiedz
Na forum fronitiera jest sporo wątków o samoistnie wybuchających srv. Bug jest znany od bety horizons, dziwne że do tej pory się z tym nie uporali. Po kontakcie z supportem łaziki były przywracane do ostatniej lokalizacji. Choć nie jest to potwierdzone, to ponoć nie powinno się dopuszczać do spadku poziomu paliwa poniżej 10%
[Obrazek: 114138.png]
Odpowiedz
Odpisali, że to z powodu zbyt wysokiego skoku Biggrin Biggrin Biggrin

Zamierzam złożyć apelację, bo to bzdura Tongue
--

Odpowiedz
Moim zdaniem nie zawracał bym sobie głowy z frontierem. Spuścił bym z orbity drugiego srv na współrzędne w których pierwszy zrobił puff i jechał bym dalej.

Na drugi raz nie skacz tak wysoko.SmileSmileSmile

Odpowiedz
(14.03.2021, 23:15 UTC)Kriztozz napisał(a): Moim zdaniem nie zawracał bym sobie głowy z frontierem. Spuścił bym z orbity drugiego srv na współrzędne w których pierwszy zrobił puff i jechał bym dalej.

Na drugi raz nie skacz tak wysoko.SmileSmileSmile

Ale to nawet nie był skok. Ja po prostu wpadłem w dziurę. Wysokościomierz wskazywał 1 metr!

Trzymałem złotą skórkę na specjalną okazję i nie odpuszczę, bo to co mi napisali, to bzdura.
--

Odpowiedz
Jak tak dalej pójdzie, to zaczną odpisywać, że to zabłąkane Thargoidzkie miny - taki "nowy" feature na planetach Wink
[Obrazek: 325263.jpg]

"We do not go to the green woods and crystal waters to rough it, we go to smooth it. We get it rough enough at home, in towns and cities." George W. Sears

Odpowiedz
[Obrazek: MkW4ksc.jpg]

Cofnąłem się do tego miejsca i jak byk widać łączenie tekstur na skanerze.
Odpowiedz
To jest jeszcze jakiś głęboki kanion w drodze do Niecki ? ja spadłem w drodze na Różową Przełęcz i też puffnąłem bo miałem 23 % hulla.
Odpowiedz
Ostatnie kilometry przed niecką i sam wjazd są wymagające. Tak ogólnie to cała trasa jest mocno zróżnicowana. Często trafiają mi się jakieś głębsze kratery czy wąwozy pojawiające się dosłownie znikąd Smile Staram się cały czas aby hull nie spadł poniżej 40% bo nawet spotkanie ze średnią skałką przy niewielkiej prędkości potrafi zabrać do 30%
Odpowiedz