18.10.2017, 22:17 UTC
::DATA 18 PAŹ 3303
::SYSTEM HIP 16813
::LOKACJA SISTER'S REFUGE - SIEDZIBA GŁÓWNA ZAKONU SIEDMIU DZWONÓW
Siostrzane Schronienie to baza w asteroidzie w niezbyt znanym systemie HIP 16813. Swoją siedzibę ma tutaj Zakon Siedmiu Dzwonów - religijna grupa fanatyków, którzy niechętnie patrzą na nieznajomych przybyszów. Znalazłem tu - nomen omen - schronienie po niemal tragicznym w skutkach spotkaniu z dwoma statkami Thargoidów. Siedem Dzwonów to bardzo zamknięta grupa i musiałem przekupić ich sporą ilością pieniędzy, w zamian za pozwolenie na zadokowanie w Siostrzanym Schronieniu. Swoją drogą, bardzo ładna ta ich baza.
![[Obrazek: jYJZMVn.png]](https://i.imgur.com/jYJZMVn.png)
Nie wiem jak udało im się tutaj osiedlić, nie są zbyt skłonni do dzielenia się jakimikolwiek informacjami. Oferują co prawda kontrakty, ale to głównie zlecenia górnicze - nie jestem więc zainteresowany. Tak czy siak, postój tutaj jest tymczasowy. Jak tylko zreperuję statek, wybieram się z powrotem do Bańki. Doszły mnie słuchy o odnalezieniu jakichś zapomnianych baz INRY. Z tamtejszych terminali można podobno wyciągnąć jakieś logi ze starymi zapisami dotyczącymi obcych. Muszę się do nich dostać, zanim swoje łapska położy na nich Aegis lub co gorsza zostaną wymazane przez tę bezimienną, tajemniczą organizację, o której jakiś czas temu dostałem informacje.
To szare eminencje naszej galaktyki, ludzie pociągający za sznurki, na których końcach tańczą wielcy tego wszechświata - Hudson, Lavigny-Duval, Mahon i inni. Podobno od początku wiedzieli oni o Thargoidach, a tajemnicze operacje, radiolatarnie i opuszczone bazy w Formidine Rift, Hawking's Gap i Confluxie to właśnie ich sprawka. No i śmierć Salome - oni również maczali w tym palce. Jestem pewien, że wiedzą już o bazach INRY, więc nie mam czasu do stracenia. Mam nadzieję, że technicy Zakonu szybko uwiną się z łataniem Poharatanej i będę mógł niezwłocznie wyruszyć w stronę Alioth.
-EOF
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)