09.10.2017, 15:49 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.10.2017, 15:52 UTC przez Haji-me.)
(09.10.2017, 05:33 UTC)Randall_Flagg napisał(a):(09.10.2017, 00:18 UTC)MAGNUM354 napisał(a): była MAŁA aktualizacja systemów i mechaniki gry![]()
na pewno możesz wyznaczyć trase na te 20 K lat wystarczy zebyś sprawdził i spróbował na ponad 1000. A skoki po neutronówkach zaznaczasz w tym samym miejscu gdzie możesz wybrać skoki ekonomiczne i szybkie ( chyba druga zakładka na mapie galaktyki ) dodatkowo z automatu masz ppokazane na trasie ostatni system na którym musisz zatankować zanim wykonasz skok po którym skończy ci sie paliwo.
Nie wiem kiedy wyleciałeś ale na wszelki wypadek :
Żeby podkręcić FSD na neutronówce musisz jak najwolniej wlecieć w końcówkę tej poświaty/warkocza wychodzącego z tej gwiazdy i utrzymać sie w nim przez moment. Najpierw dostajesz ostrzeżenie o niebezpieczeństwie i za moment kolejne że twój FSD pracuje w podkręconym trybie ( nie wiem jak to przetłumaczyć prawidłowo ) i tyle . W czwartym panelu w ostatniej zakładce napewno zauwazysz ż etwój skok zwiekszył sie o ponad 100% przy neutronówce i chyba 25% przy białym karle.
Napewno musisz mieć moduł naprawczy - jeśli masz jeden ( nie masz go czym naprawić ) to polecam ten sposób podróży tylko do momentu kiedy AFM przestanie działać potem nie bedziesz mógł naprawić FSD i utkniesz .
Jeśli naprawde nigdy tak nie latałeś to polecam filmiki instruktażowe na you tube - przynajmniej będziesz wiedział jak się zachować - bo to ciężko opisać
No to faktycznie trochę przespałem... Z tego co piszesz, to oszczędza mnóstwo czasu, bo wytyczanie co 1000 ly nowej trasy (i to nawet przy założeniu że zrobię to dokładnie), jest jednak NIECO kłopotliwe. Co do zestawu naprawczego to mam jeden, ale nie wiem czy warto skakać po neutronówkach, jeśli zaoszczędzi mi to raptem kilka skoków, a ryzykuję utratę FSD. Tak czy inaczej, wytyczanie długich tras mnie pocieszyło![]()
@Yata_PL
Biorę to pod uwagę, aczkolwiek trochę mi szkoda danych kartograficznych. Niby robię tylko ogólne skany, ale to jednak sporo kasy po dolocie do bańki.
To się opłaca. Zapytaj Arnula - do koloni doleciał w trzy godziny z hakiem. A to jest ~20k Ly. AFMU możesz łatwo uzupełnić syntezą, a same skoki na neutronówkach wcale dużo nie psują - jakieś 0,8% FSD na skok.
Mi w długiej podróży zawsze pomaga dobra klimatyczna muza. Na youtube znajdziesz fajnie godzinne mixy. Do tego zaglądanie co skok na shoutboxa i rozmowa z człowiekami
.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: JI3AjNJ.png]](http://i.imgur.com/JI3AjNJ.png)
![[Obrazek: TyMf4ZR.png]](https://i.imgur.com/TyMf4ZR.png)