Dziennik pokładowy: Cmdr Mathias Shallowgrave
::DATA 24 SIE 3303
::SYSTEM HR 1185
::LOKACJA MEGASTATEK "THE INDRA". ORBITA CZWARTEJ PLANETY.

Ale cyrk, niech mnie kule biją. Spiski jakieś... No ale nic to, my do przodu.

Znowu jestem w drodze do Palina. Ale tym razem nie chodzi o żadne badania, tylko o usługi inżynierskie. Odpaliłem niedawno Neverrmorre - Pythona rdzewiejącego w dokach na Meskalinie, od kiedy Poharatana została moją główną jednostką operacyjną. 

Ale do nadchodzącej operacji budowy 11 Parseków na orbicie husarskiego ELW-a będę potrzebował mniejszego statku, a biorąc pod uwagę okoliczności, Python się do tego najlepiej nada. Stan, w jakim go zdezaktywowałem nie był tragiczny, ale niektóre moduły musiałem wymienić. Teraz nadszedł czas na odwiedziny kilku Inżynierów.

Dziwne osobistości, swoją drogą. Jestem pewien, że większość z nich macza palce w jakichś międzygwiezdnych intrygach i skrywa jakieś grubsze tajemnice, że o dostępie do informacji nie wspomnę. No ale czasami trzeba z nimi się dogadać. 

Palin przynajmniej nie jest taki zły, w miarę normalnie można się z nim porozumieć, ale podejrzliwy strasznie. W sumie nic dziwnego po tym, co go spotkało. 

A ja czekam na transport Nevermorre z Haerki do bazy planetarnej poniżej. W międzyczasie szlajam się po Indrze. Rzadko bywam na Megastatkach, więc jest szansa na mały odpoczynek w nowym miejscu. Kupiłem już nowy kombinezon:

[Obrazek: zKtOtf4.jpg]

W zasadzie tylko dlatego mam czas, aby zaktualizować dziennik pokładowy, bo wróciłem na statek się przebrać. Wpadnę jeszcze do jakiegoś sklepu z pamiątkami - widziałem niedawno w Galnecie cały układ słoneczny do kokpitu. Może trafię gdzieś tutaj. A później chyba odwiedzę kilka barów, ciekawe jakie wynalazki tutaj serwują...?

-EOF
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Dziennik pokładowy: Cmdr Mathias Shallowgrave - przez Mathias Shallowgrave - 24.08.2017, 01:11 UTC