Dziennik pokładowy: Cmdr Mathias Shallowgrave
::DATA 03 LIP 3303
::SYSTEM SIRIUS
::LOKACJA QWENT RESEARCH BASE

Udało się. Po kilku tygodniach współpracy z Sirius Corp. udało mi się dostać zaproszenie do Marco Qwenta. Te kilka tygodni tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że Sirius to bardzo szemrana korporacja, która na pewno coś ukrywa i gwarantuję, że jeszcze nie raz o niej usłyszymy. Co prawda nie dane mi było rozmawiać z Li Yong Rui, ale rozmawiałem nie raz z wicedyrektorką Delylah Bowman, której zaufanie udało mi się zdobyć. 

[Obrazek: 9rVOAbj.jpg]

Podczas omawiania rozmaitych kontraktów, które wykonywałem dla Siriusa, zdarzyło się jej napomknąć o MetaDrive Inc. - korporacji, którą parę miesięcy temu przejął Sirius, a która zajmowała się badaniami nowego typu napędów FSD... Co dziwne, nazwa nieco kojarzy się z metakompozytami, które pozyskiwane są z kolei ze Skorupiaków, które jak wiadomo, często i gęsto odwiedzają Thargoidzi. Coś tu na pewno śmierdzi i to nie są moje skarpetki!

Tak czy siak, w końcu Delylah przekazała mi informację, że Marco Qwent spotka się ze mną. Niezwłocznie udałem się więc do jego bazy i po spędzeniu w niej kilku dni oraz zakupieniu kilkunastu modyfikacji do Geometrii Chaosu udało mi się przekonać go, żeby dał mi namiary na Profesora Palina. 

Teraz czeka mnie poszukiwanie Nieznanych Sond, których fragmentów Palin chce, jako zapłaty za udostępnienie swojej bazy w Mai. Na szczęście znam lokalizację trzech rozbitych statków Thargoidów, a z tego co wiem, tam można znaleźć nietknięte Sondy. W najgorszym wypadku przeczeszę orbity planet z amoniakową atmosferą w pobliskich systemach, tam bowiem często można znaleźć Sondy. 

Oj, Mathias, stąpasz po niepewnym gruncie... Już raz miałeś bliskie spotkania z Thargoidami i jakkolwiek dotąd nie przejawiali oni wrogich zamiarów, to kto wie, jak skończy się kolejne spotkanie? W końcu to obca rasa, cholera wie, w jaki sposób rozumują i dlaczego w ogóle do tej pory kompletnie ignorują ludzkie działania na - ewidentnie - ich terenie...

-EOF
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Dziennik pokładowy: Cmdr Mathias Shallowgrave - przez Mathias Shallowgrave - 03.07.2017, 21:37 UTC