31.05.2017, 21:37 UTC
(31.05.2017, 21:10 UTC)Baton napisał(a):(31.05.2017, 21:02 UTC)Arnul napisał(a): Niestety minusem radaru jest zasięg. Bo jednak wizualnie to da się te dymki, stożki czy wytryski zobaczyć z większej odległości (sprawdzam sobie jak od nich odlatuję i nieraz ponad 20 km jeszcze da się coś dostrzec).
Tak to prawda, jak już wiesz gdzie są to widać pixel nawet z 50 km, problem jest jak nie wiesz :Tych co nie dymią to nie widać z dużo mniejszej odległości, a niestety z samego opisu "water geysers" to nie wynika co spotkasz i może być różnie, dlatego trzeba stosować metodę hybrydową :
Jest jeszcze koleś który wybadał co się dzieje jak masz ctrl + B włączone bo tam też coś widac, ale ja nie lubię tego używać, nie mam tak podzielnej uwagi i w Oculusie tego i tak nie widzę, a szukam tylko w VR :
Ja latam na radar bo nie mam wyboru, ale może to i dobrze bo przynajmniej powoli doszlifowuję ten sposób.
Nie wiem o co chodzi z tym Ctrl + B (jakiś bandwidth mi się włączył), ale jak to coś podobnego do grzebania w grafice to podziękuję.

.png)
Tych co nie dymią to nie widać z dużo mniejszej odległości, a niestety z samego opisu "water geysers" to nie wynika co spotkasz i może być różnie, dlatego trzeba stosować metodę hybrydową :