31.05.2017, 16:43 UTC
(31.05.2017, 14:15 UTC)Baton napisał(a): Arnul. sprawdzałeś może jaki zasięg ma skaner? A jeśli nie, to nie jesteś daleko, może się spiknąć i zrobić test, we dwójkę to dość prosto tylko trzeba znaleźć małe POI, ale dwóch takich jak my na pewno da radę
Chodzi mi o zasięg w poziomie, w pionie to zależy od planety i masslocka (nie umiem tego dobrze ująć)
Co do zasięgu pionowego to bardzo dobrze to ująłeś - zależy od planety, masslocka i innych, które ciężko ująć
. Ja na początku, przy pierwszym przelocie nad planetą, pilnuję tego znacznika po prawej na HUDzie wskazującego wysokość. Podczas obniżania w którymś momencie on tak na sekundę podskoczy delikatnie góra dół - i to jest wyznacznik, że od tej wysokości już radar łapie powierzchnie. Mam nadzieję, że dobrze to wyjaśniłem, a jak nie to spróbuję zrobić screena. W każdym razie maksymalna wysokość wahała się u mnie od 33,6 km do 25,5 km. Im większa planeta tym wysokość większa. I jeszcze jedno - jak ten znacznik (ta kreseczka pozioma) jednak nie skoczy góra-dół to oznacza, że od razu po wejściu w glide łapie się grunt i nie trzeba dodatkowo nurkować.No i to co zauważyłeś, że skaner ma kształt walca, a nie stożka.
Co do zasięgu poziomego to też sprawdziłem i moja Anaconda ma ~ 8 km więc Twój Asp pewnie podobnie.

.png)