Dziennik pokładowy: Cmdr Mathias Shallowgrave
::DATA 31 MAJ 3303
::SYSTEM LUYTEN'S STAR
::LOKACJA PORT ORBITALNY ASHBY CITY

Ashby City. Piękny Ocellus w systemie Luyten's Star. Jeden z bliskich Syriuszowi portów, gdzie mogę znaleźć kotrakty od Sirius Corporation. 

[Obrazek: q77c0FV.png]

Ale po kolei.

Jak się dowiedziałem, z Palinem można było się skontaktować przez Marco Qwenta - byłego tech-guru Sirius Corporation. Z kolei wtyki u Qwenta miała Elvira Martuuk, którą udało mi się przekonać do dania mi na niego namiarów. Żeby go odwiedzić, potrzebowałem jenak przepustki do Syriusza. Udałem się więc w tamte strony, zamierzając złapać parę kontraktów dla Sirius Corp. i mając nadzieję, że w końcu trafi mi się taki, który odblokuje Syriusza. 

[Obrazek: Sirius-Corporation-Logo.png]

Jak wiadomo, Sirius Corporation to pierwsza, największa i niezależna Multikorporacja, z siedzibą w zamkniętym dla normalnego ruchu Syriuszu. CEO Sirius Corp. to nikt inny, jak Li Yong-Rui. Do Megakorporacji należą:  Sirius Catering, Sirius Mining, Sirius Power, Sirius Luxury Transports, Sirius Industrial, Sirius Atmospherics, and Sirius Gov.

Sirius jest mocno zaangażowany w eksplorację i kolonizację galaktyki oraz posiada niemal monopol na produkcję dużych generatorów energii. Jakiś czas temu Galnetu obiegła informacja, że Sirius przejął korporację Metadrive Inc., prowadzącą badania nad jakimś nowym typem napędu. Miało to również związek z ekspedycją Dynastii, która kryła się za odnalezionym niedawno megastatkiem Zurara. 

Nie uśmiechało mi się współpracować z nimi, ale musiałem skontaktować się z Qwentem - tylko on mógł naprowadzić mnie na profesora Palina...

-EOF
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Dziennik pokładowy: Cmdr Mathias Shallowgrave - przez Mathias Shallowgrave - 30.05.2017, 23:02 UTC