05.04.2017, 02:17 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.04.2017, 03:08 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
::DATA 05 KWI 3303
::SYSTEM NGAKWITES
::LOKACJA STACJA ORBITALNA SEYFERT PORT
Ostatnie tygodnie upłynęły mi pod znakiem papierkowej roboty, tak że mało opuszczałem swoją kwaterę na Maskelyne Vision. Ze znamiennych akcji należy wspomnieć o pomocy dla uchodźców uciekających przed konfliktem pomiędzy Imperium i Federacją. Dostarczyłem do Yum Kamcabi naprawdę sporo podstawowych leków i wkładów do replikatorów żywności. Wojna... wojna nigdy się nie zmienia. Biorąc w niej udział, często zapominamy o skutkach, których niejako jesteśmy przyczyną. Dobrze było więc dla odmiany spojrzeć na sprawę z innej strony i wspomóc tych, których życie zamieniło się w piekło. Oczywiście nie za darmo. Organizator akcji (którym nota bene była Jasmina Halsey - była prezydent Federacji, ta sama, która zaginęła jakiś czas temu, po czym odnalazła się, przynosząc wieści o Strażnikach) wpłacił na moje konto niebagatelną sumę 23 milionów Kredytek, co wraz z wynagrodzeniem za kilka pomniejszych kontraktów ładnie wyniosło stan mojej gotówki w okolice 80 milionów. Na jakiś czas powinno wystarczyć.
Dziś za to udało mi się w końcu wziąć udział w konkursie organizowanym przez mojego zastępcę, Cmdra Drakkainena oraz jednego z Margrabiów, Cmdra Gregoora. Osiągnąłem satysfakcjonujący czas 1 minuty i 32 sekund. Mam nadzieję, że to da mi szansę na zajęcie podium.
Jest coś jeszcze. Mam ostatnio wrażenie, że czas płynie powoli, ale jednocześnie nie potrafię pozbyć się uczucia, że coś wisi w powietrzu... Parę dni temu głośno zrobiło się o Cmdr Salome, czyli niesławnej byłej senator Imperium, Kahinie Loren, która do niedawna uznawana była za zmarłą w nieszczęśliwym wypadku transportującego ją statku więziennego. Salome podbno była zamieszana w kradzież sporej ilości Meta Alloys z Darnielle's Progress - sprawa ta odbiła się szerokim echem w Galnecie. Mam nieodparte wrażenie, że niedługo znowu o niej usłyszymy. I że będzie to początek czegoś wielkiego...
-EOF
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)