19.01.2017, 00:00 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.01.2017, 00:00 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
::DATA 18 STY 3303
::SYSTEM HR 8444
::LOKACJA PORT GWIEZDNY MASKELYNE VISION
Zdecydowałem się na kolejną wyprawę eksploracyjną. Przyznam, że w podjęciu tej decyzji bardzo dopomógł mi kontrakt, który zaoferował znany na Pograniczu badacz kosmosu Lester Gomez. Chce odwiedzić Black In Green w celu zbadania tej mgławicy i pozyskania danych do badań naukowych. Odległość do celu to nieco ponad 21000 LY. Facet wygląda na lekko nawiedzonego, ale damy radę. Po drodze zamierzam jeszcze ponownie odwiedzić odkryte przeze mnie na poprzedniej wyprawie pole gwiazd neutronowych. Przeskanowałem jedynie drobny ułamek tego wielkiego skupiska, a Universal Cartographics dobrze płacą za dane o neutronówkach. To, plus zapłata za kontrakt pasażerski, powinno zapewnić całkiem niezły profit. Że nie wspomnę o widokach, które czekają na nas po drodze.
![[Obrazek: G4XW4C5.png]](http://i.imgur.com/G4XW4C5.png)
"Czas Włóczęgi", mój wysłużony Asp jest gotowy do drogi. Po ostatniej wyprawie, która zawiodła mnie do centrum Drogi Mlecznej, zdążyłem na szczęście zrobić renowację poszycia i malowania, więc statek wygląda jak nowy! Zmodyfikowany napęd Frame Shift klasy 5 zapewni niemal 48 LY skoku, a generator osłon klasy 3 niezbędną ochronę przy lądowaniu na planetach. Zabieram ze sobą oczywiście Żuka, biało-niebieskiego łazika, który widział już niejeden krater czy wąwóz i świetnie spisał się na poprzedniej wyprawie. Kompletu wyposażenia dopełni polowy zestaw naprawy modułów oraz cztery wyrzutnie kondensatorów ciepła.
![[Obrazek: IJ7VMqc.jpg]](http://i.imgur.com/IJ7VMqc.jpg)
Zanim jednak udam się do Black In Green, chcę odwiedzić jeszcze inżyniera Ram Taha. Podobno oferuje on darmowy upgrade oprogramowania komputera podkładowego dla każdego Komandora, który pomoże mu w rozwikłaniu zagadki Starożytnych Ruin. Chcę zdążyć, zanim wycofa ofertę, więc najpierw kierujemy się w stronę systemu Meene, gdzie Ram Tah ma swoją placówkę badawczą.
Lester zgodził się nadłożyć nieco drogi. Małe opóźnienie nie robi mu różnicy. On i jego ośmioosobowa ekipa są już zakwaterowani w kabinach pasażerskich klasy biznesowej, "Czas Włóczęgi" zatankowany do pełna, a ja właśnie kończę uzupełniać zapas Wężowego Ginu z Bast w podręcznej lodówce w kokpicie. Za chwilę ruszamy. Jak tylko wychylę szklaneczkę.
-EOF
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)