02.12.2016, 18:52 UTC
(02.12.2016, 13:21 UTC)Ulpian napisał(a): Spędziłem ok. 6 godzin szukając gejzerów na malutkim księżycu pełnym kanionów. Oczywiście nic nie znalazłem i wywiesiłem białą flagę. Jeżeli to prawda, że na jedną planetę wypadają 3 miejsca z gejzerami, to jest to kiepski żart ze strony Frontiera. Byłem odwiedzić dwa sprawdzone miejsca i muszę przyznać, że aby w ogóle te wulkany zobaczyć z wysokości kilku kilometrów, to trzeba mieć sokole oko, POI nie zawsze się pokazuje. Dlatego dopóki devsi mocno nie zwiększą częstotliwości ich występowania, to ja pasuję.
Znając Frontiera i zamiłowanie Mr Brabena do matematyki typuję że rozmieszczenie gejzerów na powierzchni zostalo też wplecione do Stellar Forge. Jedno chyba się powtarza - zawsze występują dolinach/rozpadlinach/wąwozach. Nie widziałem np gejzerów wewnątrz krateru.
Baton nie żebym sie czepiał Twoich obliczeń ale czemu zalożyłeś prędkość 400km/h? Szyki courier grzeje prawie 400m/s czyli ~1400km/h. Na wysokości np 3km nad wąwozem teren pod nami przesuwa sie dalej dosyć wolno więc raczej nic nie przeoczymy. No wiem że w globalnym rozrachunku nie przyspieszy to jakoś raptownie przeczesywania areałow
.

.png)