30.05.2016, 15:55 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.05.2016, 16:02 UTC przez Yata_PL.)
(30.05.2016, 08:38 UTC)Goliat napisał(a): Mały update do ED z Vive - wydaje mi się, że jest lepiej z czytelnością, natomiast zastanawiam się z czego to wynika, czy firmware Vive, czy patch 2.1, czy efekt placeboTo nie jest jeszcze to, ale jestem już w stanie grać w ten sposób - no i czekamy jeszcze na osobny fix dla Vive, myślę że wtedy będzie już w porządku
Co do wydajności, mam dokładnie tak samo jak miałem do tej pory, 45 FPS na stacjach, reszta 90 FPS - LOW VR
patch 2.1 napewno poprawił, firmware gogli moim zdaniem zmienil proporcje kontrastu, kolorów i byc moze troche czytelniej jest na srodku.
jesli masz tak malo FPS to cos masz inczej niz ja w ustawianiach... Ja gralem nawet z upersamplingiem 1.5 na high w przestrzeni i bylo 90 fps , w starportach ~45, wylaczylem tylko shadows na low , ambient :no i blur: no , terrain work suwaczek na lewo
spróbuj tez takiego HUDa ( jeszcze przyjemniejszy dla Viva "zielony" niz ten Twój ;-)
<MatrixRed> 0.31, 0.75, 0.1 </MatrixRed>
<MatrixGreen> 0.5, 0.5, 1 </MatrixGreen>
<MatrixBlue> 0, 0, 1 </MatrixBlue>
(30.05.2016, 09:43 UTC)Goliat napisał(a): EDIT żeby nie zaśmiecać:
http://store.steampowered.com/app/477270..._230_150_8 - taka prosta rzecz a będzie cieszyć
jak nie sknocą to bedzie killer !
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
At least I was born in time to do it in VR.

To nie jest jeszcze to, ale jestem już w stanie grać w ten sposób - no i czekamy jeszcze na osobny fix dla Vive, myślę że wtedy będzie już w porządku