27.04.2023, 14:55 UTC
Witam. Widzę, że wątek jest martwy od kilku lat, ale co tam. Inspiracją do rozpoczęcia zabawy w odkrywanie nowych światów była lektura "Wyprawy na koniec świata - czyli jak nie planować eksploracji" autorstwa Komandora Arnula. Moją pierwszą wyprawą poza bańkę była wycieczka do Wiedźmiej Głowy i potem do Pętli Bernarda podczas której nabyłem wprawy do tego by przeżyć w przestrzeni. Póki co moje najdalsze wypady, to wizyty w mgławicy Eta Carina ok 9.000Ly i w mgławicy Orła 7.000Ly. W tej drugiej miałem nadzieję na dostrzeżenie ''filarów stworzenia'', ale zbyt dużo oczekiwałem
. Wiem, że powyższe nie jest niczym szczególnym, ale na pewno mam większe eskapady w planach. Przyjdzie czas na wizytę w Kolonii i Sagitariusie A*. Podczas eksploracji lubię sobie robić screenshoty na pamiątkę.
Przy okazji chciałbym się dowiedzieć i podpytać bardziej doświadczonych pilotów o to, czy jest jakiś sposób wyszukanie na mapie galaktyki gwiazdy znajdującej się najwyżej nad poziomem płaszczyzny galaktyki? Wymyśliłem sobie taki cel jakiś czas temu i tylko mam kłopot, żeby zaznaczyć cel na mapie...
Moim statkiem do eksploracji jest Krait Phantom.Ma całkiem niezły skok, bo ponad 60Ly.
. Wiem, że powyższe nie jest niczym szczególnym, ale na pewno mam większe eskapady w planach. Przyjdzie czas na wizytę w Kolonii i Sagitariusie A*. Podczas eksploracji lubię sobie robić screenshoty na pamiątkę.Przy okazji chciałbym się dowiedzieć i podpytać bardziej doświadczonych pilotów o to, czy jest jakiś sposób wyszukanie na mapie galaktyki gwiazdy znajdującej się najwyżej nad poziomem płaszczyzny galaktyki? Wymyśliłem sobie taki cel jakiś czas temu i tylko mam kłopot, żeby zaznaczyć cel na mapie...
Moim statkiem do eksploracji jest Krait Phantom.Ma całkiem niezły skok, bo ponad 60Ly.

.png)
.png)
.png)