Dziennik pokładowy - Distant Worlds II
Przystanek numer 7 - Armstrong Landing

Nastąpiła niemała przerwa w nadawaniu. Podczas trwania tego przystanku odbył się Community Goal, którego celem było wyremontowanie i zaopatrzenie nowo wybudowanej stacji kosmicznej zaraz obok Sagittarius A*. Postanowiłem to wykorzystać i zamiast ruszyć z kopyta, udałem się na odpoczynek. Troszkę mnie ostatnio znudziła ta eksploracja i te 2 tygodnie przerwy dobrze mi zrobiły. Juz w pełni sił spędziłem ostatnich kilka dni w kosmosie...

[Obrazek: MwWF0IB.jpg]

Punktów na mapie było zaznaczonych od groma, a i dystans do pokonania niemały. W linii prostej 5300 Ly, a po trasie wyznaczonej u góry 9100 Ly. I licząc tylko główną trasę - bez skoków w bok do "gwiazdek". Nie wszystkie miejsca były warte odwiedzenia pod względem wizualnym, więc poniżej znajdą się zdjęcia tylko z wybranych punktów.

Black in Green - Shrogea MH-V e2-1763

Mgławica planetarna o zielonym w odcieniu. W jej centrum znajduje się czarna dziura i stąd ta nazwa. Umiejscowiona została tutaj również przystań dla turystów.

[Obrazek: LFKv5BB.png]

The Clawed Hand Nebula - Hypuae Scrua FL-W d2-90

Było mi po drodze, więc zajrzałem. Całkiem przyjemnie wygląda pod odpowiednim kątem

[Obrazek: PKDgr1t.png]

Caeruleum Luna - HYPOE FLYI HX-T E3-295

Nieduża mgławica o niebieskiej barwie, choć po znalezieniu się w jej środku zmienia się jej odcień na fioletowo różowy.

[Obrazek: Tc3PCKU.png]

Huh ?!

[Obrazek: Uq7c62W.png]

Zunuae Nebula - Zunuae HL-Y e6903

[Obrazek: 5AKJc0c.png]

Wulfric - Byoomao MI-S e4-5423

Mgławica o intensywnej czerwonej barwie. A że ja lubię kolorki, to i zdjęcie się zrobiło Biggrin

[Obrazek: OcAJbs6.png]

Six Rings - Myriesly RY-S e3-5414

Oooo to jest to co tygryski lubią najbardziej. 6 gwiazd T-Tauri, wszystkie z pierścieniami. Do tego kilka innych planet także ringed. No i dobre oświetlenie od głównej gwiazdy.

[Obrazek: A2NQ1oz.png]

[Obrazek: 16ifu6B.png]

[Obrazek: LD7PqhI.png]

[Obrazek: N0lpMZ5.png]

[Obrazek: itaYQJh.png]

Insinnergy's World - Myriesly DQ-G d10-1240

Znalezione przez jednego z pilotów podczas trwającej właśnie ekspedycji. Gazowy gigant oraz orbitujący bardzo blisko księżyc dają zapewniają ciekawe widoki. Do tego planety w tym regionie są napchane geologicznymi oraz biologicznymi znaleziskami. Pech chce, że zawsze jak szukam dobrego miejsca do zrobienia zdjęcia, to prawie zawsze trafiam na wulkany...

[Obrazek: p8wwUEu.png]

Sagittarius A*

O tym miejscu chyba nie muszę opowiadać zbyt wiele. Sam środek naszej galaktyki, supermasywna czarna dziura. Dla mnie jeden z głównych etapów tej podroży.

[Obrazek: EaIyMpH.png]

[Obrazek: dgDLW4v.png]

[Obrazek: s86iw6R.png]

Explorer's Anchorage - STUEMEAE FG-Y D7561

Nowiutka stacja kosmiczna wybudowana dzięki pracy tysięcy eksploratorów. Znajduje się zaraz obok Sag A*. Na dzień dzisiejszy nadal jest w trakcie budowy, ale to już chyba ostatni etap jej wykańczania.

[Obrazek: w5aQsI6.png]

Armstrong Landing - STUEMEAE KM-W C1-342

Nasz przystanek, z którego ruszamy w dalszą drogę. W 3302 roku w tym miejscu znajdowała się baza numer 11 pierwszej wyprawy Distant Worlds Smile. W tle widać podchodzącego lądowania PoProstuTyli

[Obrazek: muvqFhB.png]

To tyle w tym odcinku. Zostawiamy cywilizację. Więcej baz czy stacji już nie będzie. Ruszamy w stronę pustki.

[Obrazek: Jr3L3Fj.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez Haji-me - 11.01.2019, 16:49 UTC
RE: Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez Tolla - 13.02.2019, 11:33 UTC
RE: Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez Tolla - 13.02.2019, 13:45 UTC
RE: Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez TRAWA - 19.02.2019, 10:40 UTC
RE: Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez Tolla - 20.02.2019, 10:54 UTC
RE: Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez Haji-me - 18.03.2019, 18:32 UTC