Dziennik pokładowy - Distant Worlds II
Przystanek numer 5 - Polo Harbour Planetary Outpost

Ale ten czas leci. Wydaje mi się, że dopiero co ruszyliśmy, a to już 5 tygodni za nami. Póki co wciąż nasza trasa biegła równo z drogą prowadzącą do kolonii, wyznaczoną przez bazy i outposty. Pisałem już kiedyś o tym - nadal się czuję jakbym był w bańce, pośród cywilizacji. Brak tego dreszczyka emocji związanego z ryzykiem jakie niesie za sobą eksploracja pośród pustki...

[Obrazek: CtAFIDS.jpg]

Gagarin Gate - Gru Hypue KS-T d3-31

Baza planetarna. Jedna z wielu na tej trasie. Można na chwilę przycupnąć i odpocząć.

[Obrazek: fP5EJUE.png]

Death Spirtal - Blaa Phoe NC-D d12-230

W tym systemie znajduje się Gas Giant V, który orbituje wokół White Dwarf. Czas orbity to tylko 15 minut, a w trakcie jej trwania planeta przecina strumień, który emituje karzeł. Widok jest niecodzienny.

[Obrazek: qsY7fP3.png]

Clockwork Rings - Byaa Ain QA-J c11-144

2 planety typu HMC, orbitujące wokół siebie w odległości niecałej 1 Ls. Obie posiadają pasy asteroid, co zapewnia ciekawe widoki Smile.

[Obrazek: yxWSVx2.png]

[Obrazek: jdqwjLr.png]

[Obrazek: mai4rZ5.png]

System Byaa Ain QA-J c11-144

Znaleziony gdzieś po drodze. Spodobało mi się oświetlenie, więc cyknąłem fotkę Smile.

[Obrazek: HgD4U8F.png]

Polo Harbour - Boewnst KS-S c20-959

Nasz piąty przystanek. Kolejna baza znajdująca się pośrodku mgławicy. Nic specjalnego w ostatnim czasie

[Obrazek: tnKJuED.png]

Na koniec, dzięki uprzejmości Kuba Wolf, udało mi się być obserwatorem lotów synchronicznych. W instancji było około 45-50 statków i muszę przyznać, że wszystko wyszło im świetnie. Takiego zgrania tak dużej floty jeszcze nie widziałem. Całość trwała dobre 30-40 minut i zakończyła się masowym skokiem w kierunku naszego następnego miejsca spotkania.

Były pętle...

[Obrazek: uNbgghV.png]

[Obrazek: ADIdwhJ.png]

...podział na grupy...

[Obrazek: NcP1xNh.png]

...następnie owe zespoły tworzyły podwójne pętle, przez które przelatywała kolejna grupa.

[Obrazek: jJVI74x.png]

Całość zakończyła się odlotem w kierunku zachodzącego słońca...

[Obrazek: tNGNs7c.png]

...oraz masowym skokiem, poprzedzonym kolejną pętlą, a jakże

[Obrazek: WIIBrSD.png]

Z przecieków wynika, że opuszczamy w końcu zamieszkałą strefę. Zakończył się pierwszy etap podróży. Odbijamy właśnie w kierunku centrum naszej galaktyki. Do zobaczenia za tydzień Smile.

[Obrazek: H4F28KV.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez Haji-me - 11.01.2019, 16:49 UTC
RE: Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez Tolla - 13.02.2019, 11:33 UTC
RE: Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez Tolla - 13.02.2019, 13:45 UTC
RE: Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez Haji-me - 18.02.2019, 18:33 UTC
RE: Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez TRAWA - 19.02.2019, 10:40 UTC
RE: Dziennik pokładowy - Distant Worlds II - przez Tolla - 20.02.2019, 10:54 UTC