Ankieta: Jak w skali 1-10 oceniasz Betę Chapter 4?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10
No dobra, chwilkę pokopałem. Wstępne wrażenia - pozytywne. 

Nowe narzędzia - kwestia przyzwyczajenia. Trzeba sobie wypracować ergonomię (np. polecam ten Pulse Wave Scanner, czy jak to się zwie, mieć w jednej grupie z Prospectorem). Udało mi się użyć Blastera do odłupania kawałka rudy z powierzchni i tych rakiet z wiertarką do wydobycia złoża podpowierzchniowego. 

Tak jak z eksploracją - NARESZCIE mam wrażenie, że używam faktycznych narzędzi góniczych, a nie tylko trzymam palec na spuście lasera górniczego, a drugim dłubię w nosie Wink

BTW, w nocy NIC nie widać w ringu, z włączonym Night Vision pas wygląda świetnie, jest klimat. 

Górnictwo trzeba lubić. Wydaje mi się, że jeżeli ktoś nie lubi tej profesji w starej formie, to i w nowej mu się nie spodoba. Ja akurat lubiłem sobie pokopać od czasu do czasu, szczególnie nocą z jakąś ambientową muzą w tle - to był zawsze taki mój elitowy Zen Smile

Myślę, że z nowymi zabawkami będzie tak samo chilloutowo i spokojnie, tyle że ciekawiej. Z okazjonalnym fajerwerkiem w postaci skałki rozrywanej na kawałki ładunkiem sejsmicznym, ale to jeszcze przede mną. Lubię bardzo! Wg mnie - zmiana zdecydowanie na lepsze.

Najwięcej dzisiaj pobawiłem się Squadronami, głównie ustawieniami, rangami, chatem, tagami, wyszukiwaniem etc.

Oczywiście nie ma chatu głosowego, ale to nie jest większym problemem. Plusy są oczywiste - ktoś z frakcji potrzebuje pomocy lub ma ochotę coś porobić razem - pisze na chacie i ludzie online bezpośrednio to widzą. Tak, wiem, Discord, ale tam jednak trzeba się przełączyć, żeby coś napisać, a to wybija z klimatu, moja immersja itd. - poza tym nie wszyscy siedzą na Discordzie lub go na bieżąco śledzą. A tutaj od razu wszyscy, którzy są online dostają wiadomość.

Narzędzia administracyjne - standard, nic czego nie było w innych grach. To jest dobra podstawa pod rozwinięcie w coś bardziej ciekawego. Na razie dostaliśmy to, co zapowiedzieli - czyli podstawowe narzędzia do zarządzania "gildią" w grze. Leaderboards zapowiada się ciekawie.

Jedyne, czego BARDZO żałuję, to że chat nie jest x-platform. Niesamowicie byłoby mieć wszystkich Husarzy na jednym chacie, niezależnie od platformy Sad
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10 - przez Mathias Shallowgrave - 08.11.2018, 00:13 UTC