04.11.2018, 20:54 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.11.2018, 20:55 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
(04.11.2018, 20:19 UTC)Galimathias napisał(a): Matiasie, mam wrażenie że masz zbyt obraz skontrastowany i blisko granicznych wartości na dole i u góry (np. 1-10%, 90-100%) uciekają szczegóły. Może to po prostu kompresja. Tam gdzie się wydaje, że coś powinno być jest już czarna plama i to samo na dole. Nie masz czasem pododawanych tych różnych efektów zewnętrznych, sweetfx czy co tam jeszcze. To często jest właśnie taki efekt jak zbyt mocno podkręci efekty.
Monitor z matrycą IPS skalibrowany dokładnie Windowsowskim narzędziem. Celowo usunąłem też nie tylko mój profil ReShade, ale oprócz tego wszystkie modyfikacje plików w Elite.
To jest 100% pure vanilla na skalibrowanym ekranie

(04.11.2018, 18:12 UTC)Diox napisał(a): Nie wiem co zrobili z gwiazdami ale według mnie są zdecydowanie za ciemne i nie czuć tego klimatu promieniowania. Nie może być tak, że gwiazda świeci ledwo co a oddalona od niej o 1500 ls stacja i księżyce są ultra przepalone. Więcej mi się nie podoba niż podoba.
Co do gwiazd - to wydaje mi się, że zwiększyli efekt filtracji światła przez kokpit naszego statku. Na streamie o tym mówili, oraz to, że teraz po rozwaleniu szybki gwiazdy będą oślepiające, bo nie będzie tej filtracji. To jest coś czego jeszcze nie testowałem, ale jest w planach.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)