OFICJALNY Beyond Chapter 4 - nowa mechanika i gameplay eksploracji (Patch Q4)
(13.09.2018, 08:28 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Ja się zastanawiam jak będzie wyglądała mapa sytemu po "honku". Nie zamierzam skanować każdego systemu, bo może w nim być ELW, tak jak nie latałem do każdej planety.

>> 
Cytat:Dystrybucja energii w systemie powinna być wskazówką jakie typy planet znajdziemy w systemie. To kolejny skill do wytrenowania.

To mnie też martwi trochę, że ten nowy system - o ile sam w sobie brzmi ciekawie - szybko może stać się nużący. Szukanie każdej jednej planety w systemie brzmi jak czasochłonny proces. Natomiast mam nadzieję, że sprawdzi się to, co zacytowałem powyżej i doświadczony odkrywca z czasem będzie mógł ocenić czy system nadaje się do dalszej eksploracji na podstawie wstępnego skanu i sygnatur energii na skanerze. 

Inną rzeczą, która mnie martwi, jest to, że zmienili tylko samą mechanikę eksploracji i wydaje się być ona teraz stuningowana bardziej pod kartografa. Brakuje mi tutaj listy nowych, ciekawych rzeczy do odkrycia dla... odkrywców - a jeśli chodzi o eksplorację to za odkrywcę właśnie się uważam Smile

Faktem jest, że na Lavecon była zaprezentowana jedna z anomalii (kosmiczna burza), mam więc nadzieję, że nowy content do odkrycia czeka na swój osobny wątek na forum. 

Reszta rzeczy mi się podoba: zmiany w USS zdecydowanie na duży plus, nowy tag - super sprawa, jeszcze jeden sposób na zostawienie po sobie śladu w galaktyce, Multi Crew - też fajnie, to zawsze coś nowego do roboty dla załogi a eksploracja w coopie może być ciekawa. 

Ogólnie na plus, ale z pewnymi obawami. Na razie czekam na więcej informacji, bo na chwilę obecną to, co zostało zaprezentowane to trochę za mało, abym z niecierpliwością wyczekiwał patcha Chapter 4.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Beyond Chapter 4 - nowa mechanika i gameplay eksploracji (Patch Q4) - przez Mathias Shallowgrave - 13.09.2018, 09:11 UTC