Ankieta: Jak w skali 1-5 oceniasz zmiany i nowy content z Bety Beyond?
Ankieta jest zamknięta.
1
0%
0 0%
2
5.26%
3 5.26%
3
19.30%
11 19.30%
4
61.40%
35 61.40%
5
14.04%
8 14.04%
Razem 57 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01
(19.01.2018, 19:00 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Coś do eksploracji może ciekawego?

Oprócz lepiej wyglądających planet to na razie nic nie wskazywało na poprawki w eksploracji, ale kto wie.
(19.01.2018, 19:54 UTC)Baton napisał(a):
(19.01.2018, 19:00 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Coś do eksploracji może ciekawego?

Oprócz lepiej wyglądających planet to na razie nic nie wskazywało na poprawki w eksploracji, ale kto wie.

Chociażby jakiś dziennik podróży by wprowadzili. Nie rozumiem sensu tego rozwiązania, że trzeba korzystać z jakichś zewnętrznych programów i stron, jeśli te dane i tak płyną przez API do takiego EDDB chociażby.
Wszystko mają, wystarczy to jakoś obudować i udostępnić w trakcie gry.....:/

Język polski też mogliby wprowadzić, żeby chociaż jakąś fabułę gry złapać, bo dla niewprawnych językowo (jak ja) złapanie klimatu z thargoidami czy strażnikami, to istna mordęga. No ale to już inny temat.
[Obrazek: 10848.png]
Tej fabuły i tak nie ma wiele obecnie. W samej grze informacji mamy tyle co kot napłakał :/. Większość to domysły i to, czego gracze dowiedzieli się poza grą.
To jest zresztą coś, co mam nadzieję poprawią W osobistej narracji.
Obecnie w samej grze nie znajdziesz prawie żadnych informacji o tym co się dzieje, a to głupie...
(20.01.2018, 09:58 UTC)Eric Alsteif napisał(a): Tej fabuły i tak nie ma wiele obecnie. W samej grze informacji mamy tyle co kot napłakał :/. Większość to domysły i to, czego gracze dowiedzieli się poza grą.
To jest zresztą coś, co mam nadzieję poprawią W osobistej narracji.
Nie sądzę, żeby się coś zmieniło z tym, ta gra jest jaka jest. Nie powstanie żadna fabuła inna od dotychczasowej. Z osobistą narracją nie chodziło o to, że Ci FD jakąś poda tylko o taką jaką masz sobie sam prowadzić. Trochę nie rozumiem skąd wyciągnęli to określenie bo to narobiło ludziom ochoty na coś czego nie będzie.

Ja jak odczuwam mocną potrzebę fabuły to wracam do Wiedźmina albo się modlę o Squadron 42 Smile
Jeszcze trochę nowości i z wściekłości zawału dostanę Angry
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Save Randario, stop the hype train! Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Kolejna porcja informacji:

System kar i przestępstw
  • Dotyczy zarówno PVP jak i PVE
  • Po wprowadzeniu nowego systemu będzie jednorazowa amnestia i wszystkie dotychczasowe kary i bounty zostaną wyzerowane.
  • Misje, które będą wymagać nielegalnej działalności będą jakoś oznaczone\
  • Interstellar Factors Contact (miejsce, gdzie można spłacić kary i bounty) będą teraz oznaczone na mapie galaktyki
"Gorące" statki ('Hot' Ships)
  • "Gorące" statki mogą się połączyć z usługami stacji jedynie anonimowo, co ograniczy dostęp do niektórych usług. Nie dotyczy to systemów anarchistycznych.
  • "Gorący" statek można przetransferować do dowolnej stacji, w której nie jest on "gorący" (jurysdykcja frakcji kontrolującej stację)
  • Hot ships można sprzedać, ale Interstellar Factors Contact pobiorą prowizję od sprzedaży gorącego statku. 
  • Moduły z takiego statku można przełożyć na statek, który nie jest gorący, ALE najpierw trzeba zapłacić za ściąnięcie z nich statusu "hot"

ATR (Advanced Tactical Response)
  • ATR nie pojawią się w systemach anarchistycznych

Inne drobne zmiany
  • Zwiększenie tolerancji na friendly fire + nowy typ przestępstwa (przypadkowe użycie broni), skutkujący mandatem (fine), ale nie bounty.
Więzienia i Respawn
  • Jeśli przestępcę nie stać na spłacenie wszystkich kar (nawet z pomocą standardowej pożyczki), zaczyna od zera (darmowy Sidewinder)

Misje dla Wingów
  • Jeśli wing zostanie rozbity podczas trwania misji, to jej właściciel nadal ją zachowuje i może ją ponownie udostępnić po ponownym złożeniu winga. 
  • Jeśli któryś ze skrzydłowych ma cargo z misji dla wingów i opuści wing, zostaje na niego nałożona kara.
  • Nie trzeba być w tym samym systemie, co właściciel misji, aby odebrać nagrodę za nią, ale trzeba być nadal w wingu
  • Influence dla frakcji za daną misję (BGS) (jeśli jest efektem wykonania misji) liczy się za każdego skrzydłowego. Dodatkowo właściciel misji może w jednej z opcji z nagrodami wylosować dodatkowy boost, ale liczy się on tylko dla właściciela misji.
--

A mnie tylko drażni fakt, że na PS4 nie ma bety ani nawet daty kiedy to by mogło być Sad
(22.01.2018, 11:55 UTC)Ogniem_plujacy napisał(a): A mnie tylko drażni fakt, że na PS4 nie ma bety ani nawet daty kiedy to by mogło być Sad

Na konsole nie ma bety, bo wszystkie patche muszą przejść weryfikację przez MS/Sony - aczkolwiek nie znam szczegółów.

Termin wydania tego patcha live to Q1'18, czyli na pewno ukaże się przed końcem marca.
--

(22.01.2018, 12:01 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(22.01.2018, 11:55 UTC)Ogniem_plujacy napisał(a): A mnie tylko drażni fakt, że na PS4 nie ma bety ani nawet daty kiedy to by mogło być Sad

Na konsole nie ma bety, bo wszystkie patche muszą przejść weryfikację przez MS/Sony - aczkolwiek nie znam szczegółów.

Termin wydania tego patcha live to Q1'18, czyli na pewno ukaże się przed końcem marca.

Wiem... Ale frustracja i tak jest Tongue przynajmniej teraz będę miał z kim latać Wink