Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
No dobra.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
(21.12.2017, 12:19 UTC)Maroks napisał(a): No dobra.

Tu masz tani bild na towarowego Haulera: https://coriolis.edcd.io/outfit/hauler?c...A%3D%3D%3D
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
To teraz tylko czekać na handlowy CG.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Albo zamień tego Haulera na Cobrę z cargorackami.. wejdzie Ci 44t ...

potem Cobrę sprzedaż...    (albo i nie  Wink  )
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Nie. Lepiej nie. Jeszcze się przywiążę. A ona by była tylko takim przerywnikiem między Haulerem a DBE. Po tym jak kupię DBExplorera ewentualnie kupię Cobrę.
Odpowiedz
Maroks....

jeśli zależy Ci na szybszym dorobieniu się do  wyposażonego-DBE dzięki jakiemuś transportowemu CG...

to zwróć uwagę na to... że do Cobry wchodzi prawie 2x tyle ładunku co do Haulera...
tym samym .... jeśli chcesz to CG szybciej (z)robić ... to dzięki większej pojemności ,  transport towarów analogicznie będzie prawie 2x szybszy ...

ponadto... transport Cobrą jest o wiele bezpieczniejszy ze względu na jej prędkość...
znacznie zwiększasz sobie w niej możliwość ucieczki przed piratami kiedy Cię wyciągną z tej "nadświetlnej"...

potem możesz sobie kupić DBE nie sprzedając Cobry,...  niech sobie stoi w garażu...
będziesz miał możliwość samemu ocenić który z tych statków do czego bardziej się nadaje Smile

Power Plant i Thrustery możesz przełożyć z Cobry do DBE...  nie musisz kupować kolejnych drogich akurat tych  modułów (tam są "czwórki") ....

ponadto możesz...
podlecieć na ( oblecieć ) Ross 154 , Barnard's Star , Luhman 16 , Luyten's Star
tam się pojawiają misje z dostarczaniem wiadomości (data) na Hutton Orbital
jak Ci się uda zlapać ze 4 takie misje (a da się)... masz ponad 1milion Cr w kieszeni...
choć nie zawsze się pojawiają...
tylko pamiętaj zatankować do pełna przed lotem na Hutton , lot na Hutton trwa 2 godziny
( najlepiej uzupełnij bak na Al-Din Prospect jak wskoczysz do Alpha Centauri )

kiedyś był wysyp takich misji i jednym lotem złapałem 9 mln Cr (Cobrą)
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
2 godziny? Tak mniej więcej ile to? Jak z Eravate do Rigel?

Czy jak z Sigttariusa do HR 8444?
Odpowiedz
Lecisz w układzie Alpha Centauri od gwiazdy głównej Alpha Centauri A do Proxima Centauri, odległość to 6,784,404 Ls lub 0,22 Ly. Trzeba lecieć w Super Cruise dlatego tyle trwa. Polecam zaopatrzyć się w jakiś film lub książkę, ewentualnie zdrzemnąć się Biggrin
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Co? Are you kidding me? To się w ogóle opłaca?
Odpowiedz
Powiem tak, zanim przesiadłem się na pasażerkę do LTT 9360 to zrobiłem kilka kursów do Hutton Orbital z misjami zebranymi w SOL (wymagany permit) z każdego kursu tak około 60-80 mln wyciągałem przy reputacji do każdej frakcji w systemie na poziomie Allied czyli najwyższej. Jak nie masz dostępu do SOL to posprawdzaj systemy dookoła Alpha Centauri coś się na pewno znajdzie. Pamiętaj żeby brać maksymalną ilość misji czyli 20.

Pozwoliło mi to kupić Anacondę Biggrin
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz