World of Tanks
Generalnie po losowaniu wiedziałem, że będzie ciężko. Masz rację za bardzo pojechałem do przodu i to jest błąd, który popełniam najczęściej, czy to na LT, czy HT i TD.

Objechać się bałem, ponieważ na dole był IS-2. Nie było możliwości ucieczki.
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
Dokładnie takie miałem wrażenie, jak już się dowiedziałeś co tam jest to było już za późno na co kolwiek. Wycofać się nie ma jak bo w dupę dostaniesz, objechać nie ma jak bo nie dość że IS to jeszcze sam TD ciężki do objechania, a że i wsparcie znikome (prawie wszystko za tobą padło) to no cóż pozamiatane.
Pamiętaj na pierwszą linię jedziesz tym co ma szanse przeżyć (twarde i z dużą siłą ognia) najlepiej mieć jeszcze dobrą obstawę bo sam nawet najtwardszym czołgiem niewiele zrobisz jak się przeciwnik na ciebie wyleje. A jak jesteś na dole stawki to trzymasz się gdzieś w 2 linii i obserwujesz jak jedzie przeciwnik, gdzie są miękkie czołgi i tam się kierujesz. Jak masz coś szybkiego to zawsze łatwo można zmienić flankę (o ile nikt nie odetnie drogi powrotnej) ale czymś powolnym przeważnie już tam utkniesz do końca.

Najważniejsze to widzieć swoje problemy i starać się je eliminować Biggrin
Odpowiedz
Pytanie mam o załogę E25.

Czy konieczne jest jej przeszkolenie na inny TD, np. Hetzer? Z Mardera wiem, że bez problemu przeszli na E25, tj. nie mieli czerwonych % umiejętności.

Odpowiedz
Załoga z premki idzie w odstawkę, załogę którą chcesz szkolić albo wsadzasz na stałe do premki a na czołg pierwotny nową, żeby odblokowywać moduły, albo skaczesz nią w tę i z powrotem.
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
To jednak wylądują koszarach albo we Freikorpsie.

Odpowiedz
Ja bym ich w koszarach schował, bo kiedyś skończysz szkolić załogę i wtedy czołg zostanie pusty, a tak zostanie oryginalna, którą też można podszkolić.
Odpowiedz
(10.12.2017, 13:58 UTC)Scarlet Yuri napisał(a): Ja bym ich w koszarach schował, bo kiedyś skończysz szkolić załogę i wtedy czołg zostanie pusty, a tak zostanie oryginalna, którą też można podszkolić.

Wielkie dzięki

Odpowiedz
O ile się nie mylę to jak kupiłeś e25 todostałeś załogę z perkiem braterstwo broni plus możesz sobie wybrać następny perek czyli masz dwa odrazu.. jeśli już masz jakaś załogę z perkami na niszczyciele czołgów to szkol ja w e25.. natomiast załogę z e25 możesz przeszkolić (za golda bez straty doświadczenia lub kredyty w grze ze stratą) np: inne czołg cierpki, letki, med... nie ma sensu zostawiać tej załogi tylko pod e25 bo tam i tak możesz wsadzić bez rzadnych konsekwencyj załogę z każdego niszczyciela niemieckiego...
Odpowiedz
Mam załogę z 50% doświadczenia bez perków. Na razie siedzą w koszarach. Jaki 1 perk dla załogi? Chief oczywiście żarówka.

Odpowiedz
Zależy pod jaki czołg
Odpowiedz