Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(03.09.2017, 17:35 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja mam wersję Pro. Mogę podesłać swoje ustawienia, ale nie wiem czy będą działać. A ustawienia przycisków zmieniasz w grze, a nie w profilerze.

Na początek zainstaluj najnowsze sterowniki ze strony producenta i wejdź w ustawienia przycisków w grze. Tam jest standardowy profil pod Twój joystick, wybierz go z listy, a później możesz sobie pozmieniać te przyciski, które nie będą Ci odpowiadać.

No właśnie na stronie Saiteka mi się nie pokazują żadne sterowniki, wyszukuje mi ze strony Logitech. Jestem niemal pewny, że mogłem zmieniać przyciski w profil editorze po najechaniu na któryś z nich w zakładce Views, nie jak są tabelki, tylko w opcji gdzie są właśnie zdjęcia joya. Ok. spróbuję tak jak radzisz.
Edit.
jesteś mistrz, nie wiem co kombinowałem wcześniej, ale jest ok. Tylko problem teraz z pinkie switch, mam ustawione jako UI Focus, czyli tak jak lewy shift na klawie, ale to nie hula.
[Obrazek: 64218.png]
Odpowiedz
Logitech przejął Saiteka jakiś rok temu Smile

Może to, co dostałeś od Słomy, to był właśnie jego profil z Profilera, a nie ustawienia przycisków do gry.

Zerknij tutaj: http://thewingedhussars.com/showthread.php?tid=2954 - opisałem tam gdzie znajdują się poszczególne pliki z gry. Jak już poustawiasz wszystko tak, jak chcesz, to zrób sobie kopię zapasową ustawień przycisków i w razie problemów zawsze będziesz mógł ją wgrać ponownie.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Albo ściągnij stare ustawienia z poprzedniego kompa.
Odpowiedz
(03.09.2017, 18:15 UTC)Pajk napisał(a): Albo ściągnij stare ustawienia z poprzedniego kompa.
 Faktycznie to ze starego kompa tylko dyski zostały, ale musiałem je sformatować. Dam radę, tylko z tym pinkie switch jest problem, gra go nie widzi, w profilerze ustawiłem ten przycisk jako left shift i działa, ale tak nie powinno byc.
[Obrazek: 64218.png]
Odpowiedz
(03.09.2017, 18:50 UTC)LordMcaroth napisał(a):
(03.09.2017, 18:15 UTC)Pajk napisał(a): Albo ściągnij stare ustawienia z poprzedniego kompa.
 Faktycznie to ze starego kompa tylko dyski zostały, ale musiałem je sformatować. Dam radę, tylko z tym pinkie switch jest problem, gra go nie widzi, w profilerze ustawiłem ten przycisk jako left shift i działa, ale tak nie powinno byc.

Musisz wyłączyć taką opcję "Clutch" w programie konfiguracji joya. (Albo włączyć, jeśli jest odznaczona, nie pamiętam teraz dokładnie, ale na 100% nazywa się to Clutch).
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(03.09.2017, 18:53 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): [quote pid='83318' dateline='1504464652']
Musisz wyłączyć taką opcję "Clutch" w programie konfiguracji joya. (Albo włączyć, jeśli jest odznaczona, nie pamiętam teraz dokładnie, ale na 100% nazywa się to Clutch).

[/quote]

Control Panel -> Joystick -> MFD -> odznaczyć Enable Clutch Mode
Odpowiedz
Cześć

Z przewożenia towarów, przerzuciłem sie na transport ludzi bo szybko sie przekonałem, że to o wiele bardziej dochodowe.
Ale teraz mam pytanko na co zwracać szczególną uwagę żeby pasek reputacji szybciej przesuwał sie w kierunku FRIENDLY ??
Kręcę sie mniej wiecej po tym samym rejonie i jako federacja, staram sie wybierać zwłaszcza misje dla niej ale mam wrażenie, że postęp stoi w miejscu.

Pozdrawiam
Odpowiedz
(18.09.2017, 10:36 UTC)Roberto75743 napisał(a): Cześć

Z przewożenia towarów, przerzuciłem sie na transport ludzi bo szybko sie przekonałem, że to o wiele bardziej dochodowe.
Ale teraz mam pytanko na co zwracać szczególną uwagę żeby pasek reputacji szybciej przesuwał sie w kierunku FRIENDLY ??
Kręcę sie mniej wiecej po tym samym rejonie i jako federacja, staram sie wybierać zwłaszcza misje dla niej ale mam wrażenie, że postęp stoi w miejscu.

Pozdrawiam

Bierz misje, które  w nazwie mają REP +++ lub ++

[Obrazek: IHxlPPT.png]
Odpowiedz
(18.09.2017, 10:42 UTC)zieluk napisał(a):
(18.09.2017, 10:36 UTC)Roberto75743 napisał(a): Cześć

Pozdrawiam

Bierz misje, które  w nazwie mają REP +++ lub ++

Ok, dzięki
Odpowiedz
Podczas BGS dbamy o to zeby frakcje z 1% byly utrzymywane w systemie czy nie zalezy nam w ogole na zwiekszaniu minimalnie ich wpływów, aby wypchać ich z Marchii?
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz