1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
Biggrin

[Obrazek: ba5b3221002420404d202325]
Odpowiedz
(15.03.2017, 13:06 UTC)Yata_PL napisał(a): Nie dostałeś memo ? W 3303 technolodzy Palina wytworzyli nowe ultralekkie stopy metali połączone tajemniczym spoiwem z unknow fragmentów to i masa spadła.

Space Amelinium, używane oprócz statków przy produkcji ultralekkich saperek Smile
Odpowiedz
Trochę faktów:

Moja Orka na:

Live - 22.35ly
2.3 - 34.38ly

No to to mi się podoba Smile I widać już Ship Reg na lewym panelu kontakty a swój własny na prawym.

EDIT: Nazwy statków i ID póki co widać tylko u NPC. Tak myślę, że FD pewnie jeszcze nie postawiło serwera do weryfikacji nazw dla graczy Tongue Czekamy na kolejną bete.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Zadałem wczoraj pytanie o nazwy statków na FF i z tego co się dowiedziałem, nazw statków innych graczy nie widać, bo nie można jeszcze kupić nameplatów.

Nie wiadomo jeszcze, czy nameplate będzie konieczny do tego, żeby nazwa statku była widoczna dla innego gracza na UI, tak jak w przypadku NPC, ale wiele kilka osób mówiło, że tak właśnie może być - jeżeli tak to trochę słaby rzut na kasę.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
No i Beta 4 zawitała
https://forums.frontier.co.uk/showthread...-Changelog
Odpowiedz
Ale nie o to chodziło:

• Prevented crew from jettisoning cargo which could cause their cargo hold to be inconsistent with the helm

Był bug, który polegał na tym, że każdy członek załogi miał odrębny inwentarz statku. Objawiało się to faktycznie między innymi tym, że jak "działowy" wyrzucił w przestrzeń towary, to on widział że jest mniej, a główny pilot już nie.
Ale dotyczy to również wykorzystywania przez niego ekwipunku.
Wystrzeliwane limpety, przeładowana broń (amunicja) - to wszystko wpływa na inwentarz statku, który powinien być po prostu jeden.
Uniemożliwienie załodze wyrzucania cargo w tym nie pomoże...

No chyba, że naprawili to wcześniej, albo teraz przy okazji.

Gdyby ktoś sprawdzał multi - jestem ciekawy czy to działa poprawnie teraz.
Odpowiedz
(21.03.2017, 12:13 UTC)Robinus napisał(a): Ale nie o to chodziło:

• Prevented crew from jettisoning cargo which could cause their cargo hold to be inconsistent with the helm

Był bug, który polegał na tym, że każdy członek załogi miał odrębny inwentarz statku. Objawiało się to faktycznie między innymi tym, że jak "działowy" wyrzucił w przestrzeń towary, to on widział że jest mniej, a główny pilot już nie.
Ale dotyczy to również wykorzystywania przez niego ekwipunku.
Wystrzeliwane limpety, przeładowana broń (amunicja) - to wszystko wpływa na inwentarz statku, który powinien być po prostu jeden.
Uniemożliwienie załodze wyrzucania cargo w tym nie pomoże...

No chyba, że naprawili to wcześniej, albo teraz przy okazji.

Gdyby ktoś sprawdzał multi - jestem ciekawy czy to działa poprawnie teraz.

To jest teleprezencja ekwipunku, a nie jakiś tam bug! Wink
Odpowiedz
Mało zmian, niedługo koniec bety

Odpowiedz
Pewnie dzisiaj na streamie podadzą datę wejście 2.3 Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost5303035

Moja opinia na temat zmian shieldów w 2.3

Zachęcam do napisania Waszej.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz