Zakup nowego PC
Oblewałem podczas montażu ;>

Oczywiście power switch podpiąłem nie tam - 15min stresu -> reset biosu - nie miałem zworki to reset switch naciśnięty użyłem -> hmm nadal nic -> szybki kurs do lodówki po browarka -> latarka + manual -> o ho! -> banan na twarzy Biggrin -> żona "już 00:30... jak dziecko..." -> przytaknąłem ;P
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
Gratki i oby Ci służył sprzęt jak najdłużej Smile
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Jak ja bym sobie nowego kompa złożył Biggrin no może nie koniecznie sobie Tongue i nie że muszę Smile po prostu to lubię Biggrin
Odpowiedz
Hype wokół Ryzen'ów rośnie coraz bardziej, pytanie na ile przecieki pokryją się z prawdą... może być ciekawie, tanio i wydajnie Wink
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Jeszcze tylko trochę niezależnych testów ale wygląda na to że AMD zaorało. Może nie wydajnościowo bo przewaga niewielka ale sam skok wydajności jest spory w porównaniu z poprzednimi generacjami cpu. Także na polu cena/wydajność intel będzie musiał mocno przewartościować swoje produkty...

Odpowiedz
Mam nadzieje. Przyznam, ze troche sie napalam na Ryzena.
Odpowiedz
Ja ciągle czekam na Ryzena, to będzie moim zdaniem skok technologiczny dla całej branży, jak wtedy gdy AMD wprowadziło Phenoma z 4 rdzeniami przenosząc architekture serwerową pod strzechy, Intel musiał nieźle się prężyć by nie odstawać, a po paru latach znów śladowe wzrosty wydajności CPU u obu firm aż do dziś, to znaczy do najbliższych dni......
Odpowiedz
a jaki to ma mieć socket wogóle - są do tego jakieś mobo na rynku ?
Odpowiedz
AM4 i ma być na start około 80 płyt różnych firm także w tej kwestii AMD chyba zadbało żeby start nie był papierowy. Intel swoją drogą już zareagował i poobniżał seny cpu, podejrzewam że niedługo będzie kolejna obniżka... Teraz pozostaje jeszcze poczekać ok roku na 2nd gen ryzen'a i vegi i imho będzie sens składania kompa od zera Wink

Odpowiedz
O tak, dobrze piszesz Shamoth.

Choć być może wcześniej spadną ceny, podobno Ryzen 7 w najlepszej wersji ma u nas kosztować 2500zł a porównywalne intele są dużo droższe, ponad 4000, w dodatku ma całkiem przyzwoite chłodzenie w wersji BOX, a intel daje złom na śmietnik a nie chłodzenie do swoich procków

Z tego co czytam to w UHD w grach Ryzen idzie równo z i7 lub zamiata intele pod dywan, na razie na necie jest dużo testów wiernych fanów intela gdzie pokazuje się wyniki w których intel był lepszy Smile

Jesli Ryzen 5 okaże się lepszy/równy od i5 i będzie kosztować dobrze poniżej 1000zł za najlepszą wersje to tylko biec do sklepu. Smile

Choć ja sam osobiście najpierw chyba kupię Vege do mojego zabytku bo poprostu mój Phenom II ciągnie UHD i według Steam do VRu jest idealny Smile
Odpowiedz