Rust
Jeśli to ma tak wyglądać (np. spawnowanie sobie przedmiotów) co widziałem dziś na serwerku to chyba długo sobie nie pogramy...

Stąd pytanie... kiedy WIPE?
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz
E, no, gramy chyba bez cheatów? Ja dzisiaj instaluję Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(18.01.2017, 20:19 UTC)Varlus napisał(a): Jeśli to ma tak wyglądać (np. spawnowanie sobie przedmiotów) co widziałem dziś na serwerku to chyba długo sobie nie pogramy...

Stąd pytanie... kiedy WIPE?

Na chwilę obecną trzeba się umówić na pierwszą rozgrywkę... gdzie wszyscy zapoznają się z mechaniką... moja propozycja to najbliższa NIEDZIELA tj. 22 stycznia od godziny od 18:00.
Obecnie serwer stoi i można korzystać, ale będzie resetowany przed pierwszym oficjalnym spotkaniem... 

Kolejne czystki będą już związane z podejmowanymi przez nas decyzjami i planowanymi rozgrywkami... 'spawnowanie' przedmiotów jak zaczniemy rozgrywkę jest niedozwolone, podobnie zmiany warunków pogodowych itp. Choć jak już będziemy grac możemy zawsze głosować wspólnie za pewnymi decyzjami, choćby ustawienie pogody, pory dnia itp. 

Na chwile obecną analizuję komendy, zapoznaje się z możliwościami, zmieniam konfiguracje - ogólnie testuje zarządzanie serwerem, by już w czasie rzeczywistej rozgrywki mieć wiedzę jak reagować, albo co można zrobić... zaznajomienie się z funkcjonalnością jest konieczne...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
A, czyli testing. To git Smile

Ja niedzieli na chwilę obecną nie mogę potwierdzić. Możliwe, że coś będę miał w planach.
--

Odpowiedz
(18.01.2017, 20:46 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): A, czyli testing. To git Smile

Ja niedzieli na chwilę obecną nie mogę potwierdzić. Możliwe, że coś będę miał w planach.

Wrzuciłem do pierwszego wątku info o spotkaniu...  nie jest nas dużo, więc dobrze by było spotkać się cała grupą, czy macie inne propozycje innych terminów? No i mamy kolejnego gracza - 2MIR się zdecydował na grę.
Odpowiedz
BORZE GĘSTY I ZIELONY!!!!!

Czy mogę jakoś zmienić wygląd postaci? Bo jestem lekko przerażony Biggrin
--

Odpowiedz
(18.01.2017, 20:59 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): BORZE GĘSTY I ZIELONY!!!!!

Czy mogę jakoś zmienić wygląd postaci? Bo jestem lekko przerażony Biggrin

W kombinezonie antyradiacyjnym nie było tak źle. Biggrin

Odpowiedz
Haha, dzięki! Ale powaga, to jest jakaś masakra z tymi avatarami Biggrin
--

Odpowiedz
Założenia gry są takie, że postać jest tworzona na podstawie informacji ze STEAM-a... dzięki temu facet jest facetem i nie ma sytuacji, że nagle powie damskim głosem... Hetmanie nie wiem co się stało, ale chyba wydało się jaką masz płeć...

...podobno na własnych serwerach można ustalić pleć gracza - sprawdzę to...  więcej info na: http://www.eurogamer.pl/articles/2016-04...onta-steam

Na temat zmiany płci znalazłem takie wątki - niesprawdzone:
  • https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?l=polish&id=701073052
  • https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=702031357
Odpowiedz
Umknęła mi informacja o pierwszym poście Wink

Z pogodą nie ma co kombinować i zostawić pełny cykl 24h.

Ja tam nie mam zamiaru nawet w trakcie testu używać komend, muszę sobie przypomnieć jak vanilla wygląda a i ocena/sugestie będą bardziej obiektywne jak nie będzie wspomagaczy i ułatwień w trakcie testów.

Co do spotkania to nie mogę obiecać bo niby mam urlop od przyszłego tygodnia ale urlopy z rodziną rzadko są do użytku własnego Biggrin Prędzej w tygodniu pracującym wieczorem znalazł bym czas ale szczerze powiedziawszy to wolę żeby reszta mniej obyta w rust sobie wyrobiła zdanie i podciągnęła serwer pod siebie, ja się dostosuję Wink
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz