Jakie macie sposoby na gołębie na Waszym balkonie?
Dall, powiedz szczerze, te gołębie są białe? Rolleyes
Odpowiedz
(15.11.2016, 19:10 UTC)Reinrk van Dall napisał(a): W sklepie dali mi reklamówkę. Zauważyłem że ma pewną szczególną cechę.
Straszzznie trzeszczy, skrzypi. Przywiązałem do balustrady. Zero gołębi.
Po 2 dniach pojawiło się koło reklamówki wieczko zakręcane od słoika po ogórkach. Musze spytać współlokatorów co to za kolejny "totem"?
Czy to może dar przebłagalny od gołębi? A może spadło od sąsiada wyżej... Hmmm... Niewyjaśnione tajemnice.

Twoja reklamówka za pomocą boga wiatru wykonała por prostu taniec wezwania ogórów zagrychowych Batona. Ale coś poszło nie tak i trafiła Ci się tylko wieczko Tongue.
Baton przyznaj się, nie zginęło Ci wieczko od ogórów? Biggrin
Odpowiedz
(15.11.2016, 19:17 UTC)GutenbergPL napisał(a): Dall, powiedz szczerze, te gołębie są białe? Rolleyes

Jestem dopiero przy 5 piwie, proszę bez insynuacji.
Gołębie są bardziej czarne niż białe i nikt mi nie powie, że czarne są czarne. Białe są ślady które zostawiają.
A pokrywka jest zielona.
Smile
Odpowiedz
A u mnie nie dosc, ze zamiast balkonu jest tylko tzw. back garden, to jeszcze jako osoba mieszkajaca na rubiezach miasta golebi u siebie w okolicy nie widuje, wiec i problemu z ich siadaniem na balkonie brak. Chociaz tesciowie, ktorzy takze dysponuja ogrodem, swego czasu problem z golebiami mieli. Pechowo sie stalo, ze ich dwoch sasiadow jest zapalonymi golebiarzami. Jeden z nich najwidoczniej za malo karmy sypal swoim ptakom, bo regularnie przylatywaly i dokarmialy sie na grzadkach tesciowej. Ktoregos razu nie wytrzymala, wyjela wiatrowke mojego tescia i pierwszy raz w zyciu z niej wystrzelila, na dodatek bardzo celnie. Majacy o ptaka mniej sasiad wezwal policje, ale ze pozwolenie na wiatrowke bylo i zostala uzyta na posesji tesciow, to nie mieli sie do czego przyczepic. Od tamtej pory sasiad zaczal lepiej karmic swoje golebie i ich wizyty w ogrodzie tesciow sie skonczyly.
Odpowiedz
Witam

Na ptaki podobno są dobre takie maty z kolcami, choć te możesz zamontować jedynie miejscowo - na całum balkonie będzie ciężko pozostaje makieta ptaka drapieźnego ew. koci zapach.

Pozdrawiam
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
(15.11.2016, 20:28 UTC)Reinrk van Dall napisał(a):
(15.11.2016, 19:17 UTC)GutenbergPL napisał(a): Dall, powiedz szczerze, te gołębie są białe? Rolleyes

Jestem dopiero przy 5 piwie, proszę bez insynuacji.
Gołębie są bardziej czarne niż białe i nikt mi nie powie, że czarne są czarne. Białe są ślady które zostawiają.
A pokrywka jest zielona.
Smile

Czyli nie ma tych pokojowych..... walcz chłopaku, jestem z Tobą!
Odpowiedz
Polecam http://www.greenmill.pl/produkt/jastrzab-gw7308
Świetny też do ochrony czereśni - musi koniecznie wisieć.
Odpowiedz
Pomontowali takie siedzące jastrzębie na dachu bloku obok mojego. Nie było gąłębi przez kilka dni. Teraz spokojnie siedzą w rządku obok tych sztucznych ptaszorów Wink Figurki kruków chyba skuteczniejsze. Sąsiad posadził dwie na balkonie i w całym naszym narożniku nie ma gołębi. Trzymają dystans.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
Pisałem to już wcześniej, ale kocham Was za takie wątki Biggrin Biggrin Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Oj Panowie dalej gołębie was dręczą Tongue ? Czemu od maja nie zrobiliście sobie "pigeon dancera", o którym wówczas mówiłem na TSie (były nawet zdjęcia Wink ) ? . Dla niewtajemniczonych, ustrojstwo wykonane jest z lampy błyskowej wyciągniętej z jednorazowego aparatu fotograficznego i po podpięciu kabelków działa jak elektryczny pastuch. Odkąd mam zamontowanego dancera na balkonie gołębi brak Biggrin
Odpowiedz