Liczba postów: 1,682
Liczba wątków: 46
Reputacja:
186
Ja wczoraj wyciągnąłem Type-7. Wśród innych towarów miał też ponad 50 blueprintów.
Niestety dawno nie trenowałem i skubaniec się rozpadł zanim go zatrzymałem  W dodatku bug z wieżyczkami się pogorszył. Teraz po każdym wyskoczeniu albo wskoczeniu do SC trzeba zmieniać z FIRE AT WILL.
Potem zacząłem kombinować, czekałem przed stacją czy nie wylatuje coś ciekawego, porozglądałem się po systemie... i skończyłem z zerowym wynikiem.
@Baton - ja mam taką samą opinię. Relog mi zabija "wczówkę" całkowicie. W sytuacjach desperacji wyskakuję z SC i po chwili wskakuję z powrotem. Pojawiają się wówczas nowe statki, jednak moje wcześniejsze doświadczenia wskazują na większe prawdopodobieństwo wyczekania tłustego dużego transportu niż "wyspawnowanie" go po wskoczeniu do SC.
Ogólnie dłuższe oczekiwanie owocowało zwykle pojawieniem się TYPE-9 czy w najgorszym razie "siódemki".
O USSach nie pomyślałem. To może być strzał w dziesiątkę. Może jest gdzieś głęboko w systemie Convoy Beacon?
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Platforma:
CMDR: Hanseth
08.07.2016, 05:57 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2016, 05:57 UTC przez Hanseth.)
Dziendoberek, a jak fajnie piateczek
Liczba postów: 2,061
Liczba wątków: 18
Reputacja:
47
Platforma:
CMDR: Brachu
.png) .png) .png) .png) .png) .png)
Kurier dzwonił, może żonie dostarczy paczkę z koszulką a jak nie to w poniedziałek
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet
(08.07.2016, 05:55 UTC)Robinus napisał(a): O USSach nie pomyślałem. To może być strzał w dziesiątkę. Może jest gdzieś głęboko w systemie Convoy Beacon?
Latałem po rubieżach, znalazłem trzy konwoje ale marne (threat 2) i żaden nie miał TB. Czekanie przy nav Beacon całkiem idzie ale choć się pojawiały statki to żaden nie miał TB. Generalnie 2.5 godziny - zero efektu u mnie. Miałem wziąć sobie wolne i pocisnąć, ale nie widze sensu, może coś poruszają cyferkami RNG do wieczora. W opisie CG wyraźnie jest napisane, że trzeba brać konwoje, ale żadnego nie widzę na razie.
Liczba postów: 2,059
Liczba wątków: 15
Reputacja:
243
Platforma:
CMDR: Calvarian
08.07.2016, 07:15 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2016, 07:18 UTC przez Calvarian.)
Wchodzić na ts panocki, w grupie szukać będziemy
E: Wszedł trith, ucieszyłem się, powitałem go, wyciszył się i wyszedł... Coś robię nie tak
Liczba postów: 2,061
Liczba wątków: 18
Reputacja:
47
Platforma:
CMDR: Brachu
.png) .png) .png) .png) .png) .png)
(08.07.2016, 07:15 UTC)Calvarian napisał(a): Wchodzić na ts panocki, w grupie szukać będziemy 
E: Wszedł trith, ucieszyłem się, powitałem go, wyciszył się i wyszedł... Coś robię nie tak 
Tirith mam wrażenie non-stop jest na wyciszonym
Cześć
Calvarian, zieluk
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet
(08.07.2016, 06:53 UTC)Baton napisał(a): (08.07.2016, 05:55 UTC)Robinus napisał(a): O USSach nie pomyślałem. To może być strzał w dziesiątkę. Może jest gdzieś głęboko w systemie Convoy Beacon?
Latałem po rubieżach, znalazłem trzy konwoje ale marne (threat 2) i żaden nie miał TB. Czekanie przy nav Beacon całkiem idzie ale choć się pojawiały statki to żaden nie miał TB. Generalnie 2.5 godziny - zero efektu u mnie. Miałem wziąć sobie wolne i pocisnąć, ale nie widze sensu, może coś poruszają cyferkami RNG do wieczora. W opisie CG wyraźnie jest napisane, że trzeba brać konwoje, ale żadnego nie widzę na razie.
Na discordzie SEPP pisali, że póki co najbardziej opłacalne jest latanie między stacją a Navbeaconem. Może ktoś się poświęci i skupi na szukaniu tylko USS Convoy i sprawdzi jakie są wyniki po godzinie czy dwóch żeby to było bardziej miarodajne?
Liczba postów: 2,059
Liczba wątków: 15
Reputacja:
243
Platforma:
CMDR: Calvarian
Cześć Brachu, zieluk, haji
Nadal czekam na ludzi na ts  ide po kiełbaskę, jak wrócę to mam mieć towarzystwo
Liczba postów: 922
Liczba wątków: 7
Reputacja:
106
Platforma:
CMDR: Pueblo
RSI Handle: Puebl0
(08.07.2016, 07:35 UTC)Haji-me napisał(a): (08.07.2016, 06:53 UTC)Baton napisał(a): (08.07.2016, 05:55 UTC)Robinus napisał(a): O USSach nie pomyślałem. To może być strzał w dziesiątkę. Może jest gdzieś głęboko w systemie Convoy Beacon?
Na discordzie SEPP pisali, że póki co najbardziej opłacalne jest latanie między stacją a Navbeaconem. Może ktoś się poświęci i skupi na szukaniu tylko USS Convoy i sprawdzi jakie są wyniki po godzinie czy dwóch żeby to było bardziej miarodajne?
Z tego co wiem, wczoraj chlopaki sprawdzali USS Convoy, nie bylo ani jednego TB.
Wieksze szanse byly w SC.
Ja polecialem nawet od High Res, tez nic.
W NavBeacon szybciej respia sie statki, w moim przypadku nie bylo ani jednego transportowca, ale za to z Sidewinderow wypadlo. Minus taki, ze jak w NavBeaconie zbierzesz TB to za chwile bedziesz mial cale skrzydla ktore beda skandowaly 'Empty your cargo'.
|