Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Kibic, z twojego pytania wcześniej wynikało że gdzie nie polecisz tam płasko, albo ja źle zrozumiałem... Smile

Ale tak jak Mathias napisał - w EDO planety sa generowane na innym / nowym silniku i wyglądają całkowicie inaczej.
Polecam "poskakać" w kilka miejsc po tej samej planecie - z pewnością jest bardziej urozmaicona niż w Horizons.
Odpowiedz
Dziś ja jestem zmuszony prosić o pomoc.
Community Goals zakończył się, misję zdałem ale nie wiem jak odebrać należne mi Salvation Gauss Cannon. Nie mam ich ani w magazynie modułów ani na statku, którym zdawałem misję, nie widzę ich też na "Musashim" w outfitingu. Poleciałem nawet na Sentinela w 22460 by tam sprawdzić ale lipa. Po prostu zgłupiałem.
[Obrazek: 244031.jpg]

Odpowiedz
(28.07.2022, 09:00 UTC)Gnievmir napisał(a): Dziś ja jestem zmuszony prosić o pomoc.
Community Goals zakończył się, misję zdałem ale nie wiem jak odebrać należne mi Salvation Gauss Cannon. Nie mam ich ani w magazynie modułów ani na statku, którym zdawałem misję, nie widzę ich też na "Musashim" w outfitingu. Poleciałem nawet na Sentinela w 22460 by tam sprawdzić ale lipa. Po prostu zgłupiałem.

może musisz odwiedzić brokera?
albo bug jakiś...

(22.07.2022, 12:18 UTC)Debren napisał(a): Oceany wymagaja dosc konkretnej atomsfery... a obecnie takie planety sa niedostepne i raczej nie beda dopoki ktos nie wymysli jak sobie poradzic z graczami ladujacymi na planetach zamieszkanych.

a czemu lądujący gracze przeszkadzają w tym?

a płyny mogły by być, przecież to chyba nic trudnego dodać taki efekt  płynui.

lądujesz na brzegu płynnego metanu albo etanolu Smile
do tego mgły i gęste chmury jak na Wenus... zmniejszona widoczność.. same bajery dla pilota
albo wiatr? huragany przy lądowaniu? bajeczka ...
frontier ! do roboty!
Odpowiedz
Byłem i u brokera i na stacji handlującej bronią strażników i nadal nic. Kaska została przelana, a działek brak Sad
Z tego co czytałem w panelu komunikacyjnym to nikt z będących w systemie Pleiades Sector CW-U b3-2 nie wie jak odebrać tą broń.

Odpowiedz
(28.07.2022, 10:34 UTC)Gnievmir napisał(a): Byłem i u brokera i na stacji handlującej bronią strażników i nadal nic. Kaska została przelana, a działek brak Sad
Z tego co czytałem w panelu komunikacyjnym to nikt z będących w systemie Pleiades Sector CW-U b3-2 nie wie jak odebrać tą broń.

Jak nikt nie wie, to znaczy że Devsi jeszcze nie rzucili. Czasami na odbiór nagród trzeba poczekać.
Bo powinieneś dostać info że przedmiot czeka na odbiór w magazynie. I w magazynie na stacji powinno to leżeć. Ale chyba nie ma problemu bo moduły można sobie przerzucać między stacjami wiec w późniejszym czasie sobie doślesz do siebie.
Odpowiedz
Kolejny problem. Od ostatniego update'u po wybraniu trybu gry włącza się irytujące intro. Ok, raz mogę obejrzeć ale nie za każdym logowaniem się do gry. Jest to wielce irytujące pomijając czas, który mamy na grę a tracimy na idiotyczne intro. Jak to coś wyłączyć?

Odpowiedz
(15.08.2022, 15:44 UTC)Gnievmir napisał(a): Kolejny problem. Od ostatniego update'u po wybraniu trybu gry włącza się irytujące intro. Ok, raz mogę obejrzeć ale nie za każdym logowaniem się do gry. Jest to wielce irytujące pomijając czas, który mamy na grę a tracimy na idiotyczne intro. Jak to coś wyłączyć?

ESC
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Dzięki wielkie! Że od razu sam na to nie wpadłem Smile

Odpowiedz
Witam piloci.
Polatałem już po okolicy, odwiedziłem Kolonie, ogarniam już w miarę chyba ale oto i pytania :
1. Jak odnaleźć awansowane podzespoły do ulepszeń u inżynierów. Brokerzy? Jak znaleźć tych co to mają albo gdzie?
2. Co to BLUEPRINTY i jak się za to poprawnie zabrać?
Dzięki.
Odpowiedz
niektóre podwójnie zinzymierowane podzespoły były do zdobycia podczas Community Goals - teraz można je kupić lub odblokować u technology broker.
czo do samych blueprintów:
kiedy zbierzesz już materiały które wybrany inżynier potrzebuje aby stuningowac ci np: FSD ( napęd od skoków ) możesz podczas tego tuningu przypiąć sobie bluprint - od tej przeróbki która robisz lub od innej dostępnej u inżyniera. Bardzo ważna rzecz: możesz przypiąć JEDNĄ rzecz u jednego speca. Czyli, jeśli przypniesz sobie bluprint od zasięgu skoku - bedziesz mógł sobie na dowolnej ( lub na większości stacji ) zrobić taką przeróbkę FSD w każdym innym statku - bez latania do inżyniera.

Ale: dotyczy to tylko samego zwiększenia zasięgu skoku, nie zrobisz wzmocnienia FSD ani szybkiego ładowania FSD, tylko i wyłącznie to co przypiąłeś na bluprincie - w tym przypadku zwiększenie skoku.

i tak to działa.
Akurat w przypadku FSD sprawa jest oczywista, w innych przypadkach musisz / możesz sobie wybrać. Oczywiście sam bluprint możesz zmieniać , priorytety zmieniają się z czasem.
Odpowiedz