Microsoft Flight Simulator 2020
Dziękuję ale ten i podobne materiały już oglądałem i całkiem sporo się nauczyłem. Mam Jeszcze i tak masę pytań o różne drobnostki takie jak znaczenia różnych komunikatów na zegarach itd ale jakoś to mam nadzieję że ogarnę. BTW latam jako MENELOVITZ
I`m Going Back To Maskelyne Vision...Where I Only Die A Little Every Day.
Odpowiedz
@Franz BlackHoleFury
Zajrzyj na tą stronę:
http://calypteaviation.com/ dział nauka latania.
A szczególnie na kanał youtube: https://www.youtube.com/c/CAviationNet/videos
Niebawem chyba ma pojawić się jakiś film dotyczący latania samolotami pasażerskimi.
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Tutaj znalazłem rozwiązanie dla wszystkich, którym FS ściąga się mozolnie... https://flightsimulator.zendesk.com/hc/e...load-speed
[Obrazek: 75287.png]
Odpowiedz
Wczoraj skończyłem testy z mechaniki lotu i ogólnych wrażeń samolociku ICON.
No niestety słabo - na poczatku podniecalem się siłą pchania jego śmigla ale na dłuższą mete samolot zachowuje się jak papierowy podczas huraganu. Trzeba bardzo delikatnie operować sterami. W zasadzie, do skręcania wystarczy używać lotek zamiast sterów - wystarczy je przestawić o dwa " kliki " dalej i już skręcamy zamiast korygować lot Wink.

To zresztą nie jest aż taki problem. Ciekwsze akcje dzieja się podczas lądowania na wodzie - NIGDY po wodowaniu nie bawcie się zawieszeniem. Nie wysuwajcie podwozia bo samolot się przyklei do wody, nie da się potem przepustnicy dać powyżej 2000rpm i nie ruszy się z miejsca. Sprawdzone na jeziorach w oceanie i na morzu bałtyckim.
Chyba że przegapilem jakąś blokade przepustnicy ale nie wydaje mi sie, jest tylko blokada koł ale na wodzie i na schowanym podwoziu nie powinno to miec żadnego wplywu( zreszta i tak hamulce zwalniałem na wodzie ale bez efektu ).
Jestem ciekaw waszej opini w tym przypadku.

I jeszcze inna ciekawostka przy wodowaniu. Na 5 innych wodowań ( oczywiscie bez zabawy z podwoziem już ) w trzech przypadkach skręcało mi ster kierunku Smile Na stałe. Podczas startu trym na maxa w drugą stronę, ster kierunku z 20 % też i lecim.. podczas wznoszenia cuda- samolot się wił na boki jak wąż ale na 200metrach jyż leciał prosto trym na zero ( ster kierunku caly czas skręcony ) samolot leci prosto hehe. Wyglada na to że to tylko wizualnie ten ster tak zostaje ale w takim razie dziwi taniec podczas wznoszenia - jakby procedura startu wzniosu była osobnym elementem gry...
Po wyladowaniu a w zasadzie już w momencie przyziemienia na pasie ster kierunku sie naprostowywał Smile

Wobec powyźszych moja ogólna ocena latania tym ICONem to 50% zabawy reszta to rozkminanie o co chodzi ? hehe
Obawiam sie że dopóki tego nie poprawią to bede szukał czegoś cięższego ale to lądowanie na wodzie to takie fajne jest Smile
Odpowiedz
Veni, vidi, vilądowałem Biggrin

[Obrazek: 118267711_3285424624846583_8838477263773...e=5F692D6C]
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
ooo skusił się !!!!!
no to niech nam Husaria silna będzie też w powietrzu !!!
Odpowiedz
(25.08.2020, 10:56 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Veni, vidi, vilądowałem Biggrin

Lece z pomocą , podaj koordynaty Wink

https://i.imgur.com/bjj1LBf.jpg
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(25.08.2020, 22:28 UTC)Yata_PL napisał(a):
(25.08.2020, 10:56 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Veni, vidi, vilądowałem Biggrin

Lece z pomocą , podaj koordynaty Wink

https://i.imgur.com/bjj1LBf.jpg

Haha! Dawaj bardziej na północ Tongue
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
27 ma być aktualizacja, godziny nie podali ale ma być znów trochę ściągania, najpierw klient gry a dopiero potem sama aktualizacja w grze. Jak ktoś używa niestandardowych malowań lub ulepszeń świata (nie liczą się te kupione w markecie) to zaleca się najpierw ich przeniesienie do innego katalogu a po instalacji aktualizacji można je znów wrzucić do Community.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
(26.08.2020, 05:01 UTC)BADDOG1978 napisał(a): 27 ma być aktualizacja, godziny nie podali ale ma być znów trochę ściągania, najpierw klient gry a dopiero potem sama aktualizacja w grze. Jak ktoś używa niestandardowych malowań lub ulepszeń świata (nie liczą się te kupione w markecie) to zaleca się najpierw ich przeniesienie do innego katalogu a po instalacji aktualizacji można je znów wrzucić do Community.

Niestety to chyba jednak nie ma być aktualizacja. W tym dniu mają podać datę kiedy aktualizacja będzie wydana. Wink

"The team is currently working hard to provide a patch update to address issues that have been recently reported. Expect a release date for the patch in our August 27th update."
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz