FDEV oficjalnie - "Galnet i CG nie są na naszej roadmapie"
Thumbs Down 
Źródło: https://forums.frontier.co.uk/threads/ga...st-8585128

Z ostatniego streamu FDEV:

"Galnet and community goals currently are not in our Roadplan... But if that does change or if we do decide to bring them back in we will let you know"

Nie mogę uwierzyć, że włożyłem ponad 3500 h w grę i ponad 8000 h (to jest mój czas na forum TWH) w tworzenie i rozwijanie społeczności skupionej wokół lore i tworzenia własnej historii w grze... tylko po to, by Frontier po 5 latach splunął na cały lore i wywalił Galnet - jedyną in-game reprezentację lore i fabuły w grze. 

Dla mnie Elite właśnie straciła KOLEJNĄ rzecz, przez którą mam tak ogromną pasję do tej gry. Masakra. Jestem w lekkim szoku...
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Może jeszcze przywrócą jak dostaną odzew sprzeciwu społeczności. Ja dopiero zacząłem się zagłębiać w lore gry.
Odpowiedz
Myślę że ta decyzja została podjęta z czysto praktycznego powodu. Nie mają ludzi do tego. Większość załogi pracuje nad Odyseją, a te kilka osób które zajmuje się bieżącymi sprawami nie ma do tego głowy. Może jak wyjdzie Odyseja to wrócą do pomysłu galnetu... oczywiście biorąc pod uwagę że na początku potrzeba będzie duuużo patchy naprawiających bugi ługi to nie spodziewałbym się powrotu galnetu przez najbliższy rok - półtora
Odpowiedz
(10.07.2020, 16:35 UTC)Wojciech Dannyboy napisał(a): Myślę że ta decyzja została podjęta z czysto praktycznego powodu. Nie mają ludzi do tego. Większość załogi pracuje nad Odyseją, a te kilka osób które zajmuje się bieżącymi sprawami nie ma do tego głowy. Może jak wyjdzie Odyseja to wrócą do pomysłu galnetu... oczywiście biorąc pod uwagę że na początku potrzeba będzie duuużo patchy naprawiających bugi ługi to nie spodziewałbym się powrotu galnetu przez najbliższy rok - półtora

Oby tak było.
Mogliby jednakowoż nie pisać, że nie mają tego w roadmapie a politycznie napisać, że temat w zawieszeniu do po Oddysey
[Obrazek: 196481.jpg]
Odpowiedz
(10.07.2020, 17:58 UTC)w0jciechu_87 napisał(a):
(10.07.2020, 16:35 UTC)Wojciech Dannyboy napisał(a): Myślę że ta decyzja została podjęta z czysto praktycznego powodu. Nie mają ludzi do tego. Większość załogi pracuje nad Odyseją, a te kilka osób które zajmuje się bieżącymi sprawami nie ma do tego głowy. Może jak wyjdzie Odyseja to wrócą do pomysłu galnetu... oczywiście biorąc pod uwagę że na początku potrzeba będzie duuużo patchy naprawiających bugi ługi to nie spodziewałbym się powrotu galnetu przez najbliższy rok - półtora

Oby tak było.
Mogliby jednakowoż nie pisać, że nie mają tego w roadmapie a politycznie napisać, że temat w zawieszeniu do po Oddysey

Dokładnie tak właśnie pisali wcześniej. "Tymczasowo wycofujemy Interstellar Initiatives i Galnet, bo wszyscy storywriterzy pracują przy Odyssey" - teraz się okazuje, że przywrócenia Galnetu nie ma nawet w planach.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
A mogliby po prostu stworzyć narzędzia by pojedyńczym graczom i frakcjom łatwiej było sobie robić własny content, rzeczywiście tworzyć tą "własną ścieżkę" o której tak wiele kiedyś gadali...zamiast tego odcięli jedyną pompkę lore do gry, którą sami zaniedbali...bez komentarza.
Pracując ze mną można zarobić 2 rzeczy: kredyty...albo kulkę w łeb. Statystycznie - to drugie zdarza się częściej, ale nie ma zabawy bez ryzyka, racja?

DZIENNIK POKŁADOWY
Odpowiedz
(10.07.2020, 18:13 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(10.07.2020, 17:58 UTC)w0jciechu_87 napisał(a): Oby tak było.

Dokładnie tak właśnie pisali wcześniej. "Tymczasowo wycofujemy Interstellar Initiatives i Galnet, bo wszyscy storywriterzy pracują przy Odyssey" - teraz się okazuje, że przywrócenia Galnetu nie ma nawet w planach.

Świetne tłumaczenie patrząc na to, że interstellarów i galnetu nie ma od...dawna i można było tak mówić jeszcze na długo przed dodaniem carrierów.
Bez komentarza, w języku ludzi cywilizowanych nie ma odpowiednich słów, by opisać to, co robią.
Odpowiedz
Witaj w moim świecie Hetmanie.

[Obrazek: red_pill_blue_pill.jpg?x=1200&y=794]
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
A mnie się wydaje, że Elite Dangerous powoli staje się dla FD niechcianym dzieckiem i kulą u nogi. Ich ostatnie decyzje w sprawie "gameplay-u" skutecznie mordują grę i psują frajdę z zabawy. Dopuścili do sytuacji, gdzie większość "kontentu" będzie przez potencjalnego gracza pominięta. Nowi piloci zostali postawieni w sytuacji, w której bardzo łatwo sami mogą się odrzeć z najprzyjemniejszych chwil w grze. Starzy gracze pamiętają na przykład, ile frajdy sprawiało latanie Cobrą MK3. Mają świadomość, jak świetny jest to statek, kiedy porównać możliwości do ceny. Wiedzą to, bo prawdopodobnie tym statkiem zapracowali na swojego pierwszego ASPa Explorera. Albo- jak człowiek się fajnie czuł, kiedy już udało mu się dopieścić Pythona - po jakimś miesiącu grania...Smile.  Taki pojazd się szanowało, bo pilot zdawał sobie sprawę, ile starań włożył, by zdobyć to co posiada. Tymczasem teraz, kilka godzin kopania LTD wystarczy, by można pozwolić sobie na dowolny statek (poza wymagającymi rangi, rzecz jasna). Ktoś, kto z taką łatwością zdobędzie stabilność  finansową w tej grze, raczej dość szybko się znudzi.  Ech... Szkoda nawet strzępić klawiaturę.

Wracając do tematu: Wygląda na to, że FD żyje już teraz nową grą w świecie Warhammera, a w ED każdego ma być stać na FC,  wtedy jest większa szansa, że może kupi jakieś ARX-y na horrendalnie kosztowne i paskudne niczym gorsza strona układu pokarmowego orangutana alternatywne wersje "layoutów". Lore i Galnet zeszły na dalszy plan - bo Frontier stawia na nowych graczy, a weteranów ma w du...żo glębszym niepoważaniu niż ktokolwiek się spodziewa. Obym się mylił...
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Katastrofa, byłem pewien ,że to tylko na okres prac nad odyseją. Tak na marginesie to w 100% zgadzam się z moim przedmówcą SEBA312, ohh kiedyś to było . . . jak udało mi się nazbierać na voultura i przesiadłem się z cobry ! to było coś ,a teraz faktycznie 1h kopania i możesz kupić co chcesz, a Braben kiedyś mówił ,że bardzo nie chce żeby jedno z działalności w grze było bardziej opłacalne od innych dostępnych rodzajów zarobku, że nie chce dopuścić do sytuacji gdzie każdy będzie wykonywał tą jedną czynność żeby zarobić . . .
Odpowiedz