Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Cytat:Mówiąc po polsku: w systemach czasami wybucha wojna między frakcjami. W takim przypadku w systemie pojawiają się "Conflict zone". Tego musisz szukać. Jak wlecisz w taki CZ (Conflict Zone) to pojawi ci się taka opcja w panelu komunikacji (panel 2) z wyborem strony konfliktu. Wybierasz stronę konfliktu i od razu jedna ze stron staje się agresywna. Walczysz z agresorami i pomagasz sojusznikom. Za każdy zestrzelony statek masz Combat Bond.

Dziekuje brakowało mi tej informacji o panelu 2.. wlatywałem biłem kogo trzeba ale nie wybierałem strony. Jeszcze sobie misje wziąlem... mam nadzieje ze to się łączy to na spokojnie bede sobie mordował NPC Smile
Odpowiedz
Cześć. Szukam informacji o okradaniu Megashipów. Do tej pory zajmowałem się trochę górnictwem i chcę spróbować czegoś ciekawszego. Przeglądałem google i youtube, ale znalazłem tylko tak opisane ogólnikowo, po łebkach. Znacie jakiś dobry, polski poradnik?
Odpowiedz
(16.06.2020, 10:14 UTC)Sam Hologram napisał(a): Cześć. Szukam informacji o okradaniu Megashipów. Do tej pory zajmowałem się trochę górnictwem i chcę spróbować czegoś ciekawszego. Przeglądałem google i youtube, ale znalazłem tylko tak opisane ogólnikowo, po łebkach. Znacie jakiś dobry, polski poradnik?

Wg mnie bardzo przystępnie opisał to w poradniku totalnym nasz Hetman w części dot. Silent Runningu (na przykładzie kradzieży danych ze statku właśnie)
linka tu:
poradnik totalny
Odpowiedz
(16.06.2020, 13:48 UTC)iwo2006 napisał(a):
(16.06.2020, 10:14 UTC)Sam Hologram napisał(a): Cześć. Szukam informacji o okradaniu Megashipów. Do tej pory zajmowałem się trochę górnictwem i chcę spróbować czegoś ciekawszego. Przeglądałem google i youtube, ale znalazłem tylko tak opisane ogólnikowo, po łebkach. Znacie jakiś dobry, polski poradnik?

Wg mnie bardzo przystępnie opisał to w poradniku totalnym nasz Hetman w części dot. Silent Runningu (na przykładzie kradzieży danych ze statku właśnie)
linka tu:
poradnik totalny

Widziałem to już. Też wątek kradzieży jest ogólnikowy i pokazuje tylko przykład wykorzystania trybu cichego. Zależy mi, żeby były informacje o najlepszym statku do tego typu działań, a  najważniejsze w jakich systemach najlepiej szukać megashipów z cennym towarem? Czy te systemy mają być w stanie wojny, boom czy jeszcze inne? Bo tak latać i szukać na pałę trochę szkoda czasu, a galaktyka jest wielka.
Odpowiedz
Cześć. Niedawno zacząłem przygodę z ED . Ogólnie uzbieralem trochę $$ i poleciałem do Waszego przytulnego zakątka a później .... do sektora California Nebula. I tu moje pytanie. Czy da się gdzieś w czeluści kosmosu zdobyć jakieś misje ? Bo latam i żywego ducha nie widzę. Jeszce jedno. Czy jest coś ala baza domowa? Bo sam nie pamiętam skąd zacząłem.
Odpowiedz
HR 8444
Odpowiedz
Do systemu startowego nie wrócisz, są to systemy zamknięte. Raz wylecisz, już nie wrócisz. Na bazę wypadową polecam systemy High Tech, znajdziesz tam zawsze sporo statków i sprzętu do nich. Co do spotykania innych graczy to tylko w trybie OPEN i to też trzeba mieć szczęście bo systemów są miliardy, a wspomniany system HR 8444 to nasza stolica. Szansa spotkania kogoś od nas jest spora, chyba że wszyscy już siedzą i kopią diamenty w Nowym Borann
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
(17.06.2020, 13:32 UTC)Kebabek napisał(a): Cześć.  Niedawno zacząłem przygodę z ED . Ogólnie uzbieralem trochę $$ i poleciałem do Waszego przytulnego zakątka a później .... do sektora California Nebula.  I tu moje pytanie. Czy da się gdzieś w czeluści kosmosu zdobyć jakieś misje ? Bo latam i żywego ducha nie widzę. Jeszce jedno.  Czy jest coś ala baza domowa? Bo sam nie pamiętam skąd zacząłem.

Są 4 zamieszkałe części przestrzeni:

- Bańka (czyli ta główna część) - tutaj mamy (w sensie Skrzydlata Husaria) bazę w systemie HR 8444
 - Colonia 20 tys. LY od Sol - tutaj mamy filię w nazwanym przez nas systemie Kopernik z bazą planetarną Kolonia Sobieski
 - Plejady, które skolonizowano po tym, jak znaleziono tam posadzone przez Thargoidów złoża Barnacli
 - Mgławica Witch Head (Wiedźmia Głowa), gdzie ludzkość natarła na siły thargoidzkie i przejęła nowe złoża Barnacli, a przy okazji wypędziła stamtąd obcych
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Dzięki. Czyli zawracamWink zastanawia mnie jeszcze co będzie jak statek rozwale? Gdzie mnie" zrespi " ostatnie dni pauza wyłącznie w przestrzeni.
Odpowiedz
(17.06.2020, 14:06 UTC)Kebabek napisał(a): Dzięki.  Czyli zawracamWink zastanawia mnie jeszcze co będzie jak statek rozwale? Gdzie mnie" zrespi " ostatnie dni pauza wyłącznie w przestrzeni.

W najbliższej możliwej stacji/bazie (i utracisz wszystkie zebrane dane eksploracyjne przy okazji).
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz