Ale nigdzie nie jest napisane że jeden FC na system. Jedyna informacja mówi o jednym Fleet Carrierze na instancje. Moim zdaniem będzie można zaparkować w jednym systemie kilka FC, tyle że będą one oddalone od siebie o co najmniej kilka Ls (analogicznie jak są CZ czy Resy).
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
To już ma sens.
Hmm.. Ze skokiem 500ly będzie można ominąć te systemy z permitami? Nie mogę się już doczekać.
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 0
Platforma:
CMDR: maniak589
06.09.2019, 08:39 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.09.2019, 09:44 UTC przez maniak589.)
Mina wam zrzednie jak się okaże, że FC skaczą raz na tydzień, bo są "ręcznie" przepisywane przy restarcie serwerów tak jak obecne megaships. Wtedy też będzie takie oh-ah ?
Ja się nie nastawiam jakoś super optymistycznie na ten update - sądzę, że będzie taki jak większość ostatnich - wielkie oczekiwania i wielki zawód.
Jeszcze jako ciekawostkę dorzucę, że oczekiwania względem FC są spore, wszyscy rzucili się na kopanie painite wobec czego cena owego w bąblu spadła o połowę (w każdym razie ciężko znaleźć miejsce, gdzie można go sprzedać w cenie "zwykłej").
Down↓
Za zwykłą uważam właśnie cenę ~700k/j a moje wrażenia są z wczoraj. A propos migającego posta - no właśnie ja się z takim nie spotkałem, a szczerze w tym względzie chciałbym być złym prorokiem.
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 0
Reputacja:
11
Platforma:
CMDR: HeIlrider
06.09.2019, 09:08 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.09.2019, 09:10 UTC przez Hellrider.)
A co jest ceną "zwykłą"? Jeszcze kilka dni temu nie miałem problemu z sprzedaniem go za prawie 800k/szt, a wg eddb dalej są stacje, w których cena to i 795k, a nawet jeśli cena spadnie w całej bańce- ludzie przestaną to kopać, w efekcie czego cena wzrośnie i tak w kółko.
Zresztą, chyba gdzieś mi mignął post, w którym pisali, że FC nie będą skakać raz na tydzień.
Liczba postów: 241
Liczba wątków: 8
Reputacja:
92
Platforma:
CMDR: akerstache
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Ja się tymi FC zupełnie nie grzeję. Mieć to jako frakcja, zapakować się na wojnę i skoczyć ekipą? TAK! TO MA SENS i w takim zastosowaniu można odnajdywać przyjemność! Natomiast ciułać kasę, żeby posiadać takiego kolosa indywidualnie? Osobiście dla siebie nie widzę takiej potrzeby. Chyba, że ktoś chce sobie założyć mobilną bazę poza bańką, by mieć możliwość zwożenia cargo znalezionego na eksploracji czy naprawy statku.
Jeżeli FC będzie miał "własny" magazyn, to biorę. I ciekawe, czy skok będzie można zrobić przez systemy z permitem, żeby nie jechać naokoło.