Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Jarocin z tego co pamiętam?
Odpowiedz
Zapraszam Wink

https://eddb.io/body/8288345
Prawie 10ly od hr8444 małe i kręci się jak radziecki choppa
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Jako że nie mogę znaleść innego miejsca, zapytam tutaj. Mam problem z pkt. 5 "Wymaganych działań" tj. dodaniem do znajomych członków dowództwa, jeśli dobrze rozumiem - menu gry - social - nick - add friend. System nie znajduje Szkodiego, Baddoga1978 i Doom_days. Dla mnie osobiście to nie problem ale... trochę to dziwne. Może błędy w nickach ?
Odpowiedz
Błąd w grze, nie czyta tzw. "podłogi" _
Szkodiego nie znajdziesz bo gra na PS4
Do Baddoga dodaj PL na końcu
Biggrin
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Rotmistrz Szkodislav. Jest w moim profilu na pc Wink
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
Na której stacji i w jakim systemie należących do TWH najlepiej konfigurować statki?
Odpowiedz
(01.07.2019, 10:49 UTC)pavioniusz napisał(a): Na której stacji i w jakim systemie należących do TWH najlepiej konfigurować statki?

Na dużych stacjach w systemach High Tech: Bikeggirina, Beta Sculptoris, HR 8444.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Hetman zapomniał o darmowych Anacondach na Hutton, ale to dla bardziej doświadczonych graczy jest tip Smile
Odpowiedz
Witam! Jestem świeżakiem w Elite. Chciałbym na start wybrać się do systemu Li Yong-Rui najlepiej High Tech.
W związku z tym pytania:
1. Czy da się jakoś odfiltrować na mapie na raz systemy według Powerplay'a i ekonomii?
2. Czy w ogóle opłaca się zaczynać z tamtego miejsca? W jego systemach outfitting jest tańczy o 15%, ale czy warto kombinować z lotem Sidewinderem, czy na początku znaleźć pierwszy z brzegu system High Tech?
Odpowiedz
1. Da sie na mapie odpalic tryb power play, ale dla mnie te kolorowe chmurki sa malo czytelne. Najprosciej poszukaj na https://eddb.io/ lub https://inara.cz/ wydaje mi sie ze szybciej znajdziesz czego szukasz.
2. Nie wiem jak teraz z tym nowym poczatkiem w bezpiecznych systemach. Ja bym sie chyba tak jakos nie upieral na Chinczyka. Poki nie kupujesz najdrozszych i najawiekszych statkow to te 15% na moduly zrobisz sobie kilkoma misjami, gornictwem lub mala wyprawa eksploracyjna. Szczegolnie jesli znajdziesz sobie na poczatku jakis "dom" i wymaksujesz reputacje u miejscowych frakcji. Natomiast jak przejdziesz juz do drogich statkow i modulow to bedziesz mial dostep do Jameson Memorial. Tam jest chyba 10% na statki, nie wiem jak na moduly, bo jak juz sie bedziesz za takie "drogie" sprzety zabierac to przewaznie masz juz tyle kasy ze bardziej patrzysz czy musisz daleko leciec po sprzet niz czy maja tam promocje.

@Pajk ja sie juz nie smieje Tongue Moze przyjsc taki dzien kiedy FDEV cos zatrybi i zobaczysz ze otworza ten dock na Huton i bedzie mozna tam Andzie odebrac Wink
Odpowiedz