Animacja wysiadania z SRV - wyciek?
Link: https://www.youtube.com/watch?v=lzPibidqS48
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
dzięki dzięki... obejrzane Smile

całkiem ciekawie ktoś to zrobił... zadziwia tylko ten kopniak w "d..." na samym końcu

ale Frontier dostał przynajmniej ciekawą propozycję
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Mi brakuje w Elite space legs. Włóczenia się po stacji, zrobionych w cyberpunkowo/expansowym klimacie, kosmicznego spaceru, kopania w oponkę SRV, i łażenia sobie po statku.
Tak po prostu, mnie to bawi, chciałbym to. W No mans sky ciągle łażę po swojej bazie, w Elite brakuje mi tego.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
trochę off... ale odnośnie animacji... bo mnie @Kyokushin sprowokował Wink
grałem kiedyś w Privatera 2 , gra na trzech krążkach CD...

tam bar był w "barze" ... załatwiało się misje z przedstawicielami różnych organizacji przy stoliku z drinkiem w ręku...
dodatkowo z widokiem przez okna na zewnątrz stacji ...
handlarz statków miał swój hangar ...
usprawnienia statku w "warsztacie" też miały jakiś klimat
przemytnicy i gangi mialy bazy w asteroidach

wystarczyły 3xCD ,,,

w Elitce ciągle wszystko jest na zasadzie martwej tablicy ogłoszeń...
praktycznie identycznej dla wszystkich rodzajów misji

czego mi brakuje z animacji ...
załatwiania misji pasażerskich w jakimś hollu przypominającym lotnisko. z kręcącymi się ludźmi...
przedstawicielstwa frakcji powinny być w wysokich piętrach budynków z widokiem na lądowiska ...
a w stacjach najlepiej pod/nad wlotami do stacji...
czarny rynek powinien mieć swoje "mroczne" kantory
itp itp

tego klimatu mi właśnie brakuje.... nawet już bez spacelegs ...

myślałem że to proste do zrobienia i liczyłem że takie klimatyczne poprawki dodadzą w sezonie 3
no ale trzeba będzie jeszcze troooche poczekać

mój smętny offtop end Smile

Odpowiedz
bardzo fajny ten oftop, tez gralem w privatera 2, brakuje tego co napisales oraz mi osobiscie digitalizowanych npcow pokrzykujacych przy walce z nami (voice) a o jakikowiek interakcji z nimi nie smiem nawet marzyc..
Nawet wystarczylo by zwykle „thank you „ od cywila ktoremu uratowalem tylek po odgonieniu komanda eagli itp..

W Eve online od kilku lat jest rada ~10 reprezentantow / dyplomatow ( Councill of Stellar Menagement) wybierana demokratycznie z najwiekszych frakcji której zadaniem jest rozmowa z developerami , razem z nimi pracują i podpowiadaja w ktora strone spolecznosc chce rozwiajc gre i w jakiej kolejnosci wprowadzac poprawki i devsi to robia...

Mozna..
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Grało się.

Natomiast Privateer 1 zrobił na mnie wrażenie. Animacja lądowania w Perry Naval Base.... albo baza piratów w asteroidach. To było coś jak GrimHex dziś.

To takie 'main menu' baz. No i ten soundtrack... Frontierze, wstydź się. To 1991r.
6 dyskietek 1.44MB.
Odpowiedz
(14.09.2018, 16:56 UTC)Kyokushin napisał(a): Grało się.

Natomiast Privateer 1 zrobił na mnie wrażenie. Animacja lądowania w Perry Naval Base.... albo baza piratów w asteroidach. To było coś jak GrimHex dziś.

To takie 'main menu' baz. No i ten soundtrack... Frontierze, wstydź się. To 1991r.
6 dyskietek 1.44MB.

Proszę Cię, Kyoku - to jest 9 stacji, więc oczywiste że każda jest zrobiona ręcznie, jest inna i ma swój charakter. 

Wiesz ile jest stacji w Elite? Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(14.09.2018, 19:33 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(14.09.2018, 16:56 UTC)Kyokushin napisał(a): Grało się.

6 dyskietek 1.44MB.

Proszę Cię, Kyoku - to jest 9 stacji, więc oczywiste że każda jest zrobiona ręcznie, jest inna i ma swój charakter. 

Wiesz ile jest stacji w Elite? Biggrin

Pewnie że w ED są tysiące, ale można by przygotować chociaż z 10-15 różnorodnych typów stacji. Teraz owszem są ładne, ale raczej w ostatecznym rozrachunku bardzo podobne do siebie.
Odpowiedz
ooops... starość nie radość... miałem na myśli Freelancera a nie Privateera ... Biggrin

Odpowiedz
Dokładnie. W Elite jest tysiące, a masz wrażenie że jesteś na tej samej.
Odpowiedz