OFICJALNY Ważny update dla społeczności od Head of Communications FDEV
Exclamation 
https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost6966016

Streszczenie/fakty wzięte z OP i kolejnych postów Zaca. Wszystko, co poniżej, to są FAKTY potwierdzone przez Frontiera. Wszystko inne to plotki lub spekulacje. Będę aktualizował wątek jeśli pojawi się jakieś nowe info.

- Fleet Carriery (lotniskowce) oraz ulepszenie generowanie powierzchni lodowych planet zostaje wycofane z patcha Q4
 - Feel Carriers i nowy system generowania planet zostanie wypuszczony jako część aktualizacji po Beyond - nie zostało powiedziane jendak kiedy ani czy jako płatne czy bezpłatne dodatki
 - Czas, który team zyska dzięki temu zostanie poświęcony na ulepszanie pozostałych elementów, które nadal zostaną wypuszczone w Q4 - Squadrons, Codex, górnictwo, eksploracja, i inne - właczając w to wizualne poprawki powierzchni i oświetlenia (ale tak jak wspomniano, nie będzie to pełny update generowania nowych powierzchni)
 - Zapowiedzianego płatnego contentu, który miał się pojawić w tym roku również nie będzie. Posiadacze LEP dostaną jakieś freebies ze sklepu zamiast tego (bo mieli dostać ten content za darmo)
 - Nad Elite pracuje ponad 100 osób, najwięcej ever. 
 - Osiągnęli kolejny kamień milowy w rozwoju gry i w przyszłym roku czeka nas "nowa era" w Elite. Coś pokroju Horizons.
 - Na razie nie mogą powiedzieć co to jest
 - Ta nowa era nie nastąpi tak szybko - dokładna fraza  to "considerable amount of time", a chodzi o to, aby gracze nie myśleli, że zaraz po Q4 na początku 2019 dostaniemy coś nowego. Na chwilę obecną są w fazie wczesnego developmentu, ale osiągnęli już ten wspomniany kamień milowy
 - Na razie nie mogą też powiedzieć, jaki będzie model finanowania Elite (sezony, osobne patche do kupienia czy coś innego)
 - Więcej info o tym, co dokładniej dostaniemy w Q4 pojawi się w nadchodzących tygodniach
 - Więcej info o "nowej erze" po patchu Q4
 - Gra nie zamieni się w P2W, w sklepie nadal będą dostępne tylko kosmetyczne rzeczy 
 - Na pytanie o Focused Feedback dla eksploracji nie padła definitywna odpowiedź, że będzie - ale przeprosiny za opóźnienie i "zobaczymy co da się zrobić"
- W Q4 nie będzie ani tego:
ani tego:
- Natomiast część technologii użytej powyżej będzie zaimplementowana w Q4.
- Podawana liczba 100 osób dotyczy ludzi, którzy pracują w działach: Programming, Art, Animation, Production, Design, Tools, Engine oraz kilka innych technicznych działów, do tego wlicza się do tego online services/server teams i QA.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Właśnie wyczytałem, że nie będzie Fleet Carriers  i Lodowych planet i muszę powiedzieć, że jestem mocno zawiedziony. Próbuję łudzić się, iż nie jest to "skok na kasę", ale jakoś nie potrafię znaleźć przekonujących argumentów. Moim zdaniem jest to strzał w stopę, ale cóż nie ja tu jestem ekspertem od marketingu. Dla mnie Lotniskowce były chyba najbardziej wyczekiwaną zmianą w Q4, która pozwoliła by wreszcie zintegrować frakcje żywych graczy z tymi w grze. Jak widać chyba nie do końca będzie to tak jak sobie zaplanowaliśmy...Sad
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Też liczyłem na te Carriery, niestety obawiam się, że bez nich squadronsy będą puste i martwe, obym nie miał racji.
Odpowiedz
Zaktualizowałem OP

Streszczenie/fakty wzięte z OP i kolejnych postów Zaca:

- Fleet Carriery (lotniskowce) oraz ulepszenie generowanie powierzchni lodowych planet zostaje wycofane z patcha Q4
- Feel Carriers i nowy system generowania planet zostanie wypuszczony jako część aktualizacji po Beyond - nie zostało powiedziane jendak kiedy ani czy jako płatne czy bezpłatne dodatki
- Czas, który team zyska dzięki temu zostanie poświęcony na ulepszanie pozostałych elementów, które nadal zostaną wypuszczone w Q4 - Squadrons, Codex, górnictwo, eksploracja, i inne - właczając w to wizualne poprawki powierzchni i oświetlenia (ale tak jak wspomniano, nie będzie to pełny update generowania nowych powierzchni)
- Zapowiedzianego płatnego contentu, który miał się pojawić w tym roku również nie będzie. Posiadacze LEP dostaną jakieś freebies ze sklepu zamiast tego (bo mieli dostać ten content za darmo)
- Nad Elite pracuje ponad 100 osób, najwięcej ever
- Osiągnęli kolejny kamień milowy w rozwoju gry i w przyszłym roku czeka nas "nowa era" w Elite. Coś pokroju Horizons.
- Ta nowa era nie nastąpi tak szybko - dokładna fraza to "considerable amount of time", a chodzi o to, aby gracze nie myśleli, że zaraz po Q4 na początku 2019 dostaniemy coś nowego. Na chwilę obecną są w fazie wczesnego developmentu, ale osiągnęli już ten wspomniany kamień milowy
- Na razie nie mogą też powiedzieć, jaki będzie model finanowania Elite (sezony, osobne patche do kupienia czy coś innego)
- Więcej info o tym, co dokładniej dostaniemy w Q4 pojawi się w nadchodzących tygodniach
- Gra nie zamieni się w P2W, w sklepie nadal będą dostępne tylko kosmetyczne rzeczy
- Na pytanie o Focused Feedback dla eksploracji nie padła definitywna odpowiedź, że będzie - ale przeprosiny za opóźnienie i "zobaczymy co da się zrobić"

Takie są fakty. Wszystko inne to plotki lub spekulacje. Będę aktualizował wątek jeśli pojawi się jakieś nowe info.
--

Odpowiedz
(31.08.2018, 18:42 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Zaktualizowałem OP

- Feel Carriers i nowy system generowania planet zostanie wypuszczony jako część aktualizacji po Beyond - nie zostało powiedziane jendak kiedy ani czy jako płatne czy bezpłatne dodatki
- Czas, który team zyska dzięki temu zostanie poświęcony na ulepszanie pozostałych elementów, które nadal zostaną wypuszczone w Q4 - Squadrons, Codex, górnictwo, eksploracja, i inne - właczając w to wizualne poprawki powierzchni i oświetlenia (ale tak jak wspomniano, nie będzie to pełny update generowania nowych powierzchni)
- Ta nowa era nie nastąpi tak szybko - dokładna fraza  to "considerable amount of time", a chodzi o to, aby gracze nie myśleli, że zaraz po Q4 na początku 2019 dostaniemy coś nowego. Na chwilę obecną są w fazie wczesnego developmentu, ale osiągnęli już ten wspomniany kamień milowy

Takie są fakty. Wszystko inne to plotki lub spekulacje. Będę aktualizował wątek jeśli pojawi się jakieś nowe info.

W streszczeniu brakuje tego że jako społeczność "jesteśmy super"  Tongue
Odpowiedz
(31.08.2018, 18:46 UTC)Marv88 napisał(a):
(31.08.2018, 18:42 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Zaktualizowałem OP

- Ta nowa era nie nastąpi tak szybko - dokładna fraza  to "considerable amount of time", a chodzi o to, aby gracze nie myśleli, że zaraz po Q4 na początku 2019 dostaniemy coś nowego. Na chwilę obecną są w fazie wczesnego developmentu, ale osiągnęli już ten wspomniany kamień milowy

W streszczeniu brakuje tego że jako społeczność "jesteśmy super"  Tongue

Marketingowe blabla pominałem Wink Tongue
--

Odpowiedz
@Mathias Shallowgrave, pięknie to zebrałeś i poskładałeś! Ja jestem nastawiony optymistycznie jednak Smile po początkowym, krótkim fochu za brak FC (bo na icy planets mi jakoś szczególnie nie zależało) stwierdziłem, że praktycznie to nie jest na tyle ważny element, żeby odrzucać tym samym resztę potencjalnie dobrego contentu. Szczerze powiedziawszy, to FC byłby świetnym dodatkiem, ale tylko dodatkiem do dobrej mechaniki. Jeśli ma być odłożony w czasie - nie ma problemu. To gra dla cierpliwych, a ja jestem cierpliwy, mam tylko nadzieję, że będzie z kim tego FC budować w przyszłości Biggrin
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz
(31.08.2018, 18:54 UTC)ryczypior napisał(a): @Mathias Shallowgrave, pięknie to zebrałeś i poskładałeś! Ja jestem nastawiony optymistycznie jednak Smile po początkowym, krótkim fochu za brak FC (bo na icy planets mi jakoś szczególnie nie zależało) stwierdziłem, że praktycznie to nie jest na tyle ważny element, żeby odrzucać tym samym resztę potencjalnie dobrego contentu. Szczerze powiedziawszy, to FC byłby świetnym dodatkiem, ale tylko dodatkiem do dobrej mechaniki. Jeśli ma być odłożony w czasie - nie ma problemu. To gra dla cierpliwych, a ja jestem cierpliwy, mam tylko nadzieję, że będzie z kim tego FC budować w przyszłości Biggrin

Mi się to jednak nie podoba. Były zapowiedziane konkretne rzeczy. Teraz nam to zabrano, a w zamian dostaliśmy jakieś bzdety o wspaniałościach, o których "nie mogą teraz mówić". Brzmi jak Star Citizen.
Odpowiedz
Czuje wielkie rozczarowanie. Najbardziej liczyłem na te lotniskowce. :/
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
[Obrazek: 46vvVvg.png]
Odpowiedz
No... nic nam nie zabrano, po prostu nie dostaniemy. Może dostaniemy później. Wbrew temu wszystkiemu FDEV zazwyczaj wywiązuje się z obietnic, przynajmniej PO kampanii kickstarterowej (bo co było obiecane w kampanii, a co mamy - to wiadomo). Nie ukrywam, że brak FC też mnie wkurzył na początku, ale starałem się do tego podejść w miarę rozsądnie - nic super-ekstra-wypasionego by nam to nie dało, przynajmniej w formie, na jaką czekaliśmy - taka dodatkowa stacja z możliwością skoku, pewnie raz na tydzień. Jeśli obrażać się za sam fakt nie dostarczenia obiecywanych rzeczy - ok, ale jeśli na to spojrzeć z dystansem - byłoby fajnie, ale i tak czekamy na coś innego.
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz