Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Mam fajnie zinżynierowanego Gunshipa, ale na starych inżynierach. Chciałbym go bardziej ulepszyć (np. silniki mam tylko na g3). Dużo stracę? Np. bronie mam na maksa + efekty. To, że spadną o jeden grade to wiem, ale efekty też znikną?
Odpowiedz
Nie stracisz, tylko zyskasz Smile efekty znikną, ale nowe są statystycznie lepsze i tak samo G5 są na poziomie god rolli w starym systemie.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Czy istnieje sposób na szybkie przemieszczanie się pomiędzy statkami?
Coś w ten deseń, kupuję Sidewindera, rozbijam się, pojawiam się w HR8444 w starym adderku 500ly dalej?
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Możesz tylko z rezygnować z wykupu, wtedy wrócisz do pierwszego Saidka. Tam gdzie chyba aktualnie stoi, jeśli go sprzedałeś to chyba będzie to system startowy.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
(26.07.2018, 11:16 UTC)Usser napisał(a): Czy istnieje sposób na szybkie przemieszczanie się pomiędzy statkami?
Coś w ten deseń, kupuję Sidewindera, rozbijam się, pojawiam się w HR8444 w starym adderku 500ly dalej?

Nie. Są dwie metody - albo robisz sobie "taksówkę" - mały statek z dużym skokiem i nim latasz po bańce i przesiadasz się do innych statków, które masz w różnych systemach, albo ściągasz statek, który chcesz do siebie, ale to kosztuje czas, kasę no i stacja musi mieć stocznię (shipyard), jakby urząd pocztowy nie wystarczał Wink
Odpowiedz
@Usser przed inżynierami to była taka standardowa mała taksówka: https://s.orbis.zone/RdN_AoV2
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
No shortcuts. Dzięki za podpowiedzi!
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Czy teraz spłacając Bounty zawsze trafia się do kicia oddalonego o pare systemów dalej? Bo oczywiście za 300 Cr nie miałem opcji wyboru i wio do sztumy (oczywiście bez fuel scoopa i nie mam gdzie kupić). Czy chodzi o to żeby szukać Interstellar Factor w systemie gdzie nie nabiło się bouty? Która opcja jest ok?

Odpowiedz
(10.08.2018, 13:28 UTC)Diox napisał(a): Czy teraz spłacając Bounty zawsze trafia się do kicia oddalonego o pare systemów dalej? Bo oczywiście za 300 Cr nie miałem opcji wyboru i wio do sztumy (oczywiście bez fuel scoopa i nie mam gdzie kupić). Czy chodzi o to żeby szukać Interstellar Factor w systemie gdzie nie nabiło się bouty? Która opcja jest ok?

Spłacając bounty u IFF (dowolnego) nie idziesz do ciupy. Tam lądujesz tylko jeśli dopadnie Cię policja (lub sam oddasz się w ich ręce - nie pamiętam czy to już jest, czy dopiero ma być). 

IFF to taki Information Broker, który na nielegalu ściąga Ci bounty.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
No to chyba jest coś zbugowane. Bo przed chwilą trafiłem rakietami naszego na RES w Jaroninanh, dostałem 200Cr kary wylądowałem w Carr Bastion (Jaroninanh), spłaciłem bounty i dostałem info że bez gadania idę do ciupy za trafienie naszego. Nie było innej opcji tylko potwierdzenie. Zresztą CMDR Seba312 miał rano to samo. Nie było opcji do wyboru.

Odpowiedz