Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(05.04.2018, 07:44 UTC)Pepemag napisał(a): skin postaci w Elite jest losowy i pozostaje do "na amen"  przy pierwszym logowaniu?
Wiecie widok gościa w fotelu ;-) można zmienić?

Prawy panel > Holo-Me (dostępne również na stacjach po zadokowaniu)
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
dzięki za info
A wyjaśnicie mi skróty dystansu dzielącego mnie od stacji bo np teraz mam 2.197kLs do punktu docelowego i lece juz z 30min.
s- sekundy świetlne? L - lata?
PS- Holo Me bez dodatku Horizon nie da rady w prawym panelu, widocznie tak musi zostac.
Odpowiedz
1 kLs = 1 000 sekund świetlnych (Light seconds)
Odpowiedz
no tak a mamy jeszcze Mm i sam skrót s to minuty i sekundy?
Odpowiedz
(06.04.2018, 04:01 UTC)Pepemag napisał(a): no tak a mamy jeszcze Mm i sam skrót s to minuty i sekundy?

Mm - megametry,
s - sekundy.
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz
Czy w miarę możliwości i dostępnego czasu, któryś/któraś z szanownych pilotów, mógł by podrzucić jak ma poustawiane dla Saitek X52 Pro
* Free Camera
*Camera Suite
To mnie jednak przerasta, kiedyś fajnie to działało, przed 3.0 albo wcześniej. Próbowałem różnych opcji, ściągałem ustawienia od kogoś z YouTube,
ale dzieją się dziwne rzeczy, albo kamera lata jak żyd po pustym sklepie, albo gubi mi ustawienia innych klawiszy, jak tam grzebie w tych opcjach.
Jak by miał ktoś jakieś fajne, sprawdzone ustawienia do robienia fotek.
Dobry dział?
[Obrazek: 64218.png]
Odpowiedz
(06.04.2018, 07:18 UTC)LordMcaroth napisał(a): Czy w miarę możliwości i dostępnego czasu, któryś/któraś z szanownych pilotów, mógł by podrzucić jak ma poustawiane dla Saitek X52 Pro
Ja Ci dam jak będę w domu, czyli wieczorem, wystarczy przekopiować sekcję z klawiszami do swojego pliku custom bindings.
Odpowiedz
(06.04.2018, 04:01 UTC)Pepemag napisał(a): no tak a mamy jeszcze Mm i sam skrót s to minuty i sekundy?

Mm = Megametry (milion metrów = 1000 km Smile

s = sekunda

C = prędkość światła (ca. 300 tys. km/s)

Ls = Light senconds (sekundy świetlne)

Ly = Light years (lata świetlne)
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Hej czy ED odzwierciedla również asystę grawitacyjną?
Nie wiem czy to przypadek, że czasami statek mi przyspiesza i nie mogę go wyhamować i "przeskakuje" cel.
A skanując okolice i przy okazji NPC dostaje czasami komunikat New Data Discovered jak przeskanuje NPC gdzie znaleźć informację o tym ?
Ostatnie pytanko czy w czasie eksploracji z pokaźną bazą danych z skanowania , data ginie po zniszczeniu statku?
Odpowiedz
Lecimy od końca. Tak po zniszczeniu statku tracisz wszystkie mapy oraz zdobyte bounty za piratów czy na wojnach.
Asysty grawitacyjnej nie ma. Efekt który zaobserwowaleś wynika z właściwości napędu FSD. Pole grawitacyjne planet blokuję go, więc im bliżej planety, gwiazdy tym wolniej lecisz dlatego jak oddalasz sie od studni grawitacyjnej to statek przyśpiesza. W praktyce wygląda to tak, lecisz do stacji ale pakujesz się za blisko planety, która cię hamuje więc dajesz po garach co by nie lecieć 10 minut. Mijasz planetę zbliżając się do celu jej wpływ słabnie a ty nadal masz przepustnice na max co kończy się nagłym przyspieszeniem i pętlą wstydu. Wybierz się kiedyś po za układ planetarny tam statek w kilka sekund potrafi przyspieszyć do kilkaset C

New Data Discovered oznacza że pierwszy raz uzyskałeś jakieś dane potrzebne do inżynierów. Skanując npc czasem wpadają informację o charakterystyce ich napędów, których potem używają inżynierowie.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz