Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Relog u mnie zadziałał przy N=0 (+/- parę minut).
Odpowiedz
(22.03.2018, 19:53 UTC)Bajco napisał(a):
(22.03.2018, 19:50 UTC)Pajk napisał(a): przeloguj, albo wyjdź z gry na chwilę, to są nowe funkcjonalności gry, może coś nie do końca - jak z mapami po tiku serwera.

wchodzilem wychodzilem, relogowalem i ciagle to samo

moze cos po stronie serwerow. trudno, poczekam moze naprawia. Tymczasem biore sie za jakas dluzsza wyprawe Smile

A ja już wiem, przypomniało mi się. Wartość Notoriety ma 2 miejsca po przecinku, tylko na HUD ich nie widać, więc po prostu mimo że wyświetlało 0, to miałeś np. 0,12.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Zapytam z ciekawosci. Jaką największą grawitacje można spotkać na planecie ?
Odpowiedz
(22.03.2018, 21:09 UTC)lipjarpl napisał(a): Zapytam z ciekawosci. Jaką największą grawitacje można spotkać na planecie ?

Oficjalnie 9.87 G. Najprawdopodobniej 10G to granica ustawiona w silniku Elite dla możliwości lądowania.

Kyloalks DL-Y G17 IV - his 9.87G planet has been named "The Mighty" by it's discoverer, CMDR Duck of Death.

W Universal Cartographics też znajdziesz trochę ciekawostek.
[Obrazek: 81541.png] 
Odpowiedz
Nietypowe pytanie. Co to takiego może być? jakaś mgławica? sprawdzałem w mapie galaktyki nie ma nic w tym kierunku ...
[Obrazek: HAbRyAA.jpg]
Odpowiedz
Bliżej centrum jest więcej gorętszych gwiazd o barwie białej lub niebieskiej. A i są bliżej siebie i gęściej upchane. Lecisz do Sagittarius A*?
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Nie, wracam z Kopernika lekkim łukiem. Czyli jednak jakaś gwiazda.. hmm spróbuje jakoś odfiltrować ją na mapie.
Odpowiedz
(22.03.2018, 21:09 UTC)lipjarpl napisał(a): Zapytam z ciekawosci. Jaką największą grawitacje można spotkać na planecie ?

W systemie HD 148937 (jesli nie myle ss) trafilem na planete do ladowania przy ktorej byl oznaczony punkt Super G czy jakos tak, jak bede w Elitce to zobacze jakie G ma ta planeta... Wg EDSM 9,78

@Lxir w tych rejonach jest sporo takich malych mglawic?? takich doslownie jak ziarnko piasku na mapie. Jak wylaczysz wszystkie gwiazdy na mapie i bedziesz wolno sie poruszal to pewnie zauwazysz. Najprawdopodobniej w centrum jest jeden uklad (widzialem czarne dziury, neutronowki, gwiazdy typu O). Odwiedzilem kilkanascie takich miejsc, bywaja ladne, ale byly juz zbadane. Powodzenia, moze ta ktora widzisz jest nieodwidzona.

[Obrazek: 35mYQSO.jpg]
Odpowiedz
Hmm zauważyłem tylko jedną, ale nie rozglądałem się tylko machnąłem screena i wrzuciłęm tu. Wieczorem popatrze i może podlecę Biggrin / Dzięki !

//EDIT
To neutronówka ale już odkryta :/
Odpowiedz
czym różni się ustawienie opcji Sensor Scale Type Logarithmic od Linear ?
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz