Liczba postów: 1,085
Liczba wątków: 37
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Xenderr
RSI Handle: xendur
Polatałem na VKB Gladiator NXT Premium. Rewelacja. Najlepszy joystick jaki miałem, a miałem po kolei:
Saitek Cyborg EVO Force Feedback
T1600M
CH Products HOTAS + Rudder Pedals (drugie miejsce po VKB)
T1600M TWCS
Teraz VKB.
Perfekcyjnie wykonany, najlepsze plastiki jak do tej pory. Mega solidny. Dużo dodatków. Ergonomiczny i wygodny. Bardzo dużo przycisków, dzięki czemu nie muszę dokupować przepustnicy. W zasadzie wolę grać w ten sposób. Zawsze jak miałem HOTASa to rozstawianie sprzętu po biurku / na uchwytach odstraszało mnie od grania. Teraz tylko przestawiam na środek. Po lewej bezprzewodowa klawiatura 60%, po prawej bezprzewodowa mysz i jestem gotowy. Świetnie się lata, świetnie gra z buta ;p
Ale wtedy prędkość kontrolujesz klawiszami czy tymi pierdulcami na joyu?
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odgrzeję starego kotleta.
Teraz mamy super promocje na Joystick Thrustmaster T-Flight Hotas X PC/PS3 lata w okolicach 178 zł praktycznie wszędzie.
Media Expert, EURO RTV, Komputronik czy inny Xcom. Na allegro z monetami wychodzi cena 159 zł po promce nówka sztuka.
Tylko biję się z myślami czy warto. Może ktoś się wypowie na jego temat? Oglądałem już chyba wszystkie recenzje na YT
i dalej jestem niezdecydowany heh
Warto, zdecydowanie. Posiadam sam takiego, co prawda ostatnio przesiadłem się (dzięki Husarii ) na x52 pro, ale za taką cenę lub nawet zbliżoną nic nie dostaniesz. Cały Hotas na żywo zdecydowanie lepiej i solidniej (szczególnie sam joystick) wygląda niż na zdjęciach i filmikach. Czego brakuje moim zdaniem temu zestawowi
1. jest (w porównaniu do takiego X52) mało precyzyjny, być może trzeba by się krzywymi pobawić.
2. przepustnica nie ma absolutnie żadnego oporu, poza pozycją centralną.
Przycisków jest moim zdaniem wystarczająco, mógłby być jeszcze jeden "grzybek" no ale cóż...
Trzeba też na pewno przygotować się na rozbieranie go i psiknięcie na potencjometry "kontaktem PR", u mnie już po jakimś półtora miesiąca używania jedna z osi dostawała drgawek, ale to podobno standard w tym sprzęcie. Jest tu na forum genialny poradnik jak do każdego z tych potencjometrów się dostać, i rozwiązać ten problem.
Innymi słowy-jeśli nie masz, bądź nie chcesz dokładać narazie 4-5 stówek, BIERZ.
Frajda + imersja jest świetna, a myślę że spokojnie na kilka latek sprzęt wystarczy.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Kobe Triton Racing
Warto kupić warthoga do elitki?