Najs! Widziałem, ale jeszcze nie czytałem.
Mi też ten pomysł się podoba.
Liczba postów: 90
Liczba wątków: 12
Reputacja:
35
Platforma:
CMDR: Jimmy Crooker
.png)
.png)
.png)
Bardzo dobry pomysł.
W ogóle Elite można rozwijać praktycznie w nieskończoność. Bardzo mi żal, że tak mało wysiłku w tą grę jest wkładane. A jak poszedł duży wysiłek (Odyssey) to efekty marne i kontrowersyjne. Spokojne, ewolucyjne rozwijanie funkcjonalności mogłoby zrobić z tej gry niesamowity hit. Dodawanie np takich funkcjonalności jak piszesz, rozwijanie innych wątków gry, dodawanie lore, obcych cywilizacji, dodatkowych elementów do fleet carriers, dodatkowych statków, broni, kombinezonów itede, itepe.
Gra ma potencjał na kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy stałych graczy, z których każdy może wydać kilka - kilkanaście dolarów/funtów/euro na miesiąc (średnio).
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 7
Reputacja:
16
Platforma:
CMDR: Suremaker
Ja też żałuję, że elementy gry są bardzo powoli rozwijane, a niektóre funkcjonalności pozostają w wersji pierwotnej.
Co prawda część gry związana z Thargoidami jest rozbudowywana (i bardzo dobrze), ale rozwój jest bardzo powolny.
Moim zdaniem, dzieje się tak ze względu na wewnętrzne procesy i narzędzia jakie Frontier stosuje do budowy kodu. Widać to po powracających błędach czy problemach z releasowaniem nowych części gry. Szkoda, że nie potrafią poprawić tego bezwładu.
No ale nie zmienia to faktu że czytam i obserwuję co się dzieje w grze. Teraz nie mogę doczekać się kiedy będzie można wejść do środka struktur Guardianów - oczywiście nie ma nic co by sugerowało że będzie można to zrobić niedługo, ale układ ostatnio odkrytej struktury, ulokowany na zboczu wzgórza był bardzo wymowny i aż się prosi żeby dało się otworzyć te grodzie prowadzące pod ziemię...
O7
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png)
.png)
.png)
23.09.2023, 13:02 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2023, 13:07 UTC przez MAGNUM354.)
dlaczego piszesz o wydawaniu kilkunastu funtów/dolarów co miesiąc? na co? moze dla wielu osób to duże pieniadze które mogliby spożytkować w bardziej wartościowy sposób?
kilkanaście euro to jakies 70 zł - jesteś chętny co miesiąc płacić Frontierowi równowartość ceny gry (prawie) ???????
za takie pieniądze to spodziewałbym się co miesiąc nowego contentu o zawartości przynajmniej 70 % tego co jest obecnie w grze - skoro co miesiac praktycznie musiałbym ją kupować od nowa - niezłą masz wyobraźnie