The Winged Hussars - Forum
Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods (/showthread.php?tid=6864)

Strony: 1 2

Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods - Suremaker - 03.02.2023

O7 Husarze,

W wolnym czasie zrobiłem posta na forum Frontierowym o pomyśle rozbudowania Search & Rescue o nowe misje oraz akcje związane z dostarczeniem escape pods w grze. Myślę, że większość z propozycji była by łatwa do zaimplementowania przez Frontiera i przyniosła by więcej frajdy w grze. Jeśli myślicie, że pomysły które opisałem pod poniższym linkiem są ciekawe, prosiłbym o głos na forum lub komentarz. Będzie mi bardzo miło.

Link do posta: https://forums.frontier.co.uk/threads/game-loops-for-search-rescue-especially-around-escape-pods.613989/

O7

RE: Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods - Mathias Shallowgrave - 04.02.2023

Najs! Widziałem, ale jeszcze nie czytałem.

RE: Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods - n.nemo - 04.02.2023

Mi też ten pomysł się podoba.

RE: Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods - Jimmy Crooker - 23.09.2023

Bardzo dobry pomysł. 

W ogóle Elite można rozwijać praktycznie w nieskończoność. Bardzo mi żal, że tak mało wysiłku w tą grę jest wkładane. A jak poszedł duży wysiłek (Odyssey) to efekty marne i kontrowersyjne. Spokojne, ewolucyjne rozwijanie funkcjonalności mogłoby zrobić z tej gry niesamowity hit. Dodawanie np takich funkcjonalności jak piszesz, rozwijanie innych wątków gry, dodawanie lore, obcych cywilizacji, dodatkowych elementów do fleet carriers, dodatkowych statków, broni, kombinezonów itede, itepe.

Gra ma potencjał na kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy stałych graczy, z których każdy może wydać kilka - kilkanaście dolarów/funtów/euro na miesiąc (średnio).

RE: Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods - Suremaker - 23.09.2023

Ja też żałuję, że elementy gry są bardzo powoli rozwijane, a niektóre funkcjonalności pozostają w wersji pierwotnej.
Co prawda część gry związana z Thargoidami jest rozbudowywana (i bardzo dobrze), ale rozwój jest bardzo powolny.

Moim zdaniem, dzieje się tak ze względu na wewnętrzne procesy i narzędzia jakie Frontier stosuje do budowy kodu. Widać to po powracających błędach czy problemach z releasowaniem nowych części gry. Szkoda, że nie potrafią poprawić tego bezwładu.

No ale nie zmienia to faktu że czytam i obserwuję co się dzieje w grze. Teraz nie mogę doczekać się kiedy będzie można wejść do środka struktur Guardianów - oczywiście nie ma nic co by sugerowało że będzie można to zrobić niedługo, ale układ ostatnio odkrytej struktury, ulokowany na zboczu wzgórza był bardzo wymowny i aż się prosi żeby dało się otworzyć te grodzie prowadzące pod ziemię...

O7

RE: Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods - Jimmy Crooker - 23.09.2023

Oby. Można by pewnie fantastyczny kawałek odkrywania-walki zaliczyć Biggrin

RE: Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods - MAGNUM354 - 23.09.2023

dlaczego piszesz o wydawaniu kilkunastu funtów/dolarów co miesiąc? na co? moze dla wielu osób to duże pieniadze które mogliby spożytkować w bardziej wartościowy sposób?
kilkanaście euro to jakies 70 zł - jesteś chętny co miesiąc płacić Frontierowi równowartość ceny gry (prawie) ???????
za takie pieniądze to spodziewałbym się co miesiąc nowego contentu o zawartości przynajmniej 70 % tego co jest obecnie w grze - skoro co miesiac praktycznie musiałbym ją kupować od nowa - niezłą masz wyobraźnie

(23.09.2023, 13:02 UTC)MAGNUM354 napisał(a): dlaczego piszesz o wydawaniu kilkunastu funtów/dolarów co miesiąc? na co?  moze dla wielu osób to duże pieniadze które mogliby spożytkować w bardziej wartościowy sposób?
kilkanaście euro to jakies 70 zł - jesteś chętny co miesiąc płacić Frontierowi równowartość ceny gry  (prawie)  ???????
za takie pieniądze to spodziewałbym się co miesiąc nowego contentu o zawartości przynajmniej 70 % tego co jest obecnie w grze - skoro co miesiac praktycznie musiałbym ją kupować od nowa - niezłą masz wyobraźnie

Chodzi mi o to, że nowa zawartość gry to praca autorów tejże zawartości, grafików, specjalistów od dźwięku, programistów, testerów i tak dalej. To się musi ze sobą składać finansowo. Ci ludzie też musza zarabiać. No i firma też. Wtedy to wszystko ma sens.

Pisałem o średnich kwotach. Zawsze są tacy, co mają chęć płacić sporo, i są tacy co płacą rzadko i mało, albo wcale. Tak czy siak trzeba opierać się o jakichś średnich, żeby można było oszacować, jak duży zespół może nad grą pracować.

RE: Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods - MAGNUM354 - 23.09.2023

ponad 100 zł kosztowała Odyssey , na która czekaliśmy kilka lat.. ( i coś czuję ze powstała tylko dlatego żeby ludzie nie przestali grać w ED bo wiele osób pisało że zainstaluje gre ponownie jak Odyssey wypuszczą ) i przez następne półtora roku nadal była nie grywalna na czymś mniejszym niż 3080
a ty chcesz takie pieniądze im co miesiąc dawać Smile dlatego napisałem: na co ?

No to jeszcze raz odpowiem: na dopracowanie np takich propozycji jakie opisał powyżej @Suremaker.