Niepełny pełny ekran
Rainbow 
(04.10.2016, 23:58 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ależ proszę Cię, to jest akurat pierwszy bug w Chrome, którego kiedykolwiek doświadczyłem. Chrome jest niestabilny? Niby kiedy? Używam od zawsze i nigdy nie miałem żadnych problemów ze stablinością. Błędów do tej pory też nie doświadczyłem. Często mówi się, że Chrome jest pamięciożerny, ale w dzisiejszych czasach to praktycznie mrzonka, kiedy każdy komputer ma przynajmniej 8 GB RAM.

Brzmisz trochę jakbyś powtarzał slogany marketingowe developerów Opery Tongue "Wersje beta, czy developerskie są bardziej stabilne i wolne od błędów niż chrome" - proszę o przykłady, dowody, bo tak napisać, to każdy potrafi, patrz:

Uwaga, polecam Chrome, bo jest o wiele bardziej stabliny i ma o wiele mniej błędów niż Opera!

Jeżeli chodzi o chrome to nie wiem w jaki sposób go używasz... jako programista widzę, że niemal z każdym wydaniem coś zmieniają, dla przykładu obsługa  WebRTC w ostatnim wydaniu i problemy z 'certyfikacją' - trzeba było w JS generować certyfikaty..., zakładam też, że wielu funkcjonalności nie masz nawet włączonych...  w dużym uproszczeniu używam różnych wersji przeglądarki, w różnych środowiskach z różnymi funkcjonalnościami w zakresie bardziej zaawansowanym niż 'zwykły śmiertelnik'- więc mam ponad przeciętną wiedzę na ten temat   Cool

...ot i małe wyjaśnienie... a co do zajętości pamięci RAM przez  przeglądarkę to opera u mnie  po włączeniu zajmuje mi 12GB... ale w dzisiejszych czasach przecież to nie problem... 

...no i dlaczego kurcze problemem jest polecenie komuś lepszego z doświadczenia narzędzia... (retoryka)...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Szariku, muszę Cię zasmucić ale Opera używa silnika Gecko z projektu Chromium bo swój już porzucili 12 lutego 2013 roku. Od 28 maj 2013 roku wydania Opery bazują na tym Webkitcie więc zostało tylko przyzwyczajenie do interfejsu Wink

WebRTC to super technologia - sam na niej oparłem jedną z aplikacji działających w mojej infrastrukturze Smile Co prawda technologia cały czas się rozwija ale swój wkład w ten projekt mają sami giganci, m.in. Cisco podarowało swój kodek Video i otworzyło kod źródłowy.
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
mistrzu Kofi Paridae nie musisz mi takich rzeczy pisać... Opera opiera się na silniku WebKita (Blink), nie zmienia to jednak faktu, że develperzy Opery wprowadzają tam masę usprawnień/funkcjonalności, czasami mam wrażenie, że to głównie zespól Opery pracuje nad Blinkiem... zresztą nie jestem w tej opinii odosobniony...

...Opera swego czasu wyznaczała 'nowe standardy' w przeglądarkach internetowych (hehe jak to brzmi) - i w sumie po zmianie silnika sytuacja zaczyna się powtarzać - dlatego myślę, że już nie długo odpowiednie zmiany zostaną zaimplementowane (zresztą są już pluginy pozwalające na pewne modyfikacje interfejsu - no może przesadziłem, chodzi o zmiany w plikach xml pozwalające np. na zmianę kolejności ikon itp.)...

...ja na co dzień używam wielu przeglądarek i jak mam coś komuś polecić to Opera jest dobrym wyborem...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
No ja piszę z punktu widzenia zwykłego użytkownika - i naprawdę nie ma żadnego problemu Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
A ja powiem że z doświadczenia w Chromie doświadczyłem mniej bugów niż w Operze - w chromie chyba tylko raz miałem jakiś problem którego rozwiązaniem było stworzenie nowego użytkownika w przeglądarce, natomiast w operze przez długi czas nie dostawałem wiadomości na facebooku(które pojawiały się dopiero po kilkukrotnym odświeżeniu strony lub w ogóle...) i nie mogłem otworzyć niczego co wymagało flasha, do dzisiaj nie doszedłem co tej przeglądarce sie nie podobało ale pamiętam że po długich godzinach walki stwierdziłem "kicham na to, przesiadam się na chrome"
i brakuje mi tylko łączenia wielu kart w grupę, jak bardzo to pomagało rozsądnie zorganizować pracę...
Odpowiedz
Szariku odnośnie generowania tych certyfikatów to ja się do Ciebie zgłoszę jak odzyskam kompa z serwisu, bo Chrome od jakiegoś czasu nie rozpoznaje mi certyfikatu twitcha. Co jest cholernie upierdliwe bo ja korzystam przy zwykłym użytkowaniu kilka razy dziennie z tej strony. I wtedy jestem zmuszony potwierdzać Kasperskemu, że na bank chcę tam wejść, że wiem co robię i żeby lepiej umył cyce, a nie zawraca głowę :/
W sumie to nie wiem czy to Chrome czy Kaspersky robi problem, ale jak wspomniałeś o problemach z certyfikatami to mi się zapaliła lampka.
No chyba, że Ty mówiłeś o czymś kompletnie innym? To wtedy nie było tematu.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: