(21.10.2016, 14:19 UTC)Calvarian napisał(a): (21.10.2016, 14:07 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja nie histeryzuję, Calvarian. Od 10 lat administruję lub moderuję przeróżne społeczności online, więc jakieś tam doświadczenie mam. Byłem już świadkiem wielu różnych sytaucji i podchodzę do tego śmiertelnie poważnie. Nie mam zamiaru wydawać pieniędzy na podróże do Polski na sprawy sądowe i narażać się na straty materialne, bo ktoś usunął shouta czy posta, który mógłby posłużyć za dowód w sprawie. To może dla Ciebie jest śmieszne, ale ja już raz miałem bardzo nieprzyjemną sprawę, która kosztowała mnie mnóstwo nerwów i zdrowia, że nie wspomnę o pieniądzach.
Nie chciałem, żeby wyszło na to, że to lekceważę; rozumiem, że coś takiego może się wydarzyć i rozumiem, że trzeba podejmować przeciwdziałania, chciałem tylko zaznaczyć, że jak na społeczności online to TWH stoi na bardzo wysokim poziomie i bardzo wątpię, aby coś takiego się u nas wydarzyło. No i edycja jest bardzo potrzebna na forum.
Już raz ktoś mi groził sądem u nas na forum...
Tak czy siak, Panowie, skończmy ten offtop, minusy, które wymieniłem są dla MNIE minusami, z administracyjnego punktu widzenia. Nie muszą one być minusami dla Was, to oczywiste.
Dalej czekam na Wasze opinie
Liczba postów: 1,688
Liczba wątków: 53
26.10.2016, 08:25 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.10.2016, 08:39 UTC przez Krutek.)
Obiecałem sobie, że zostaje apaczem - ale dla SB oraz zarąbistego duetu esbowego - Peublo i Quarion zrobię wyjątek.
Z wyższością funkcjonalości discorda nie zamierzam polemizować - jest zdecydowanie technicznie lepszy niż SB.
Z klimatycznością (w naszym przypadku TWH) discord jest niczym zblazowany angielski lord przy SB - wyluzowanym jamajskim rastamanie.
Chcecie dalszego marazmu na Discordzie, Wasza hetmańska i Dowództwa wola - gdy byłem jeszcze Oficerem w Dowództwie od zawsze gdy zniknął SB pisałem i monitowałem - że SB to dusza duszy - forum TWH i nic tego nie zmieni.
Najlepsze zostawiłem sobie na koniec.
Z jednej strony wprowadzony został ranking od ilości napisanych postów - nie mam pojęcia jaki miał być tego cel, pokazania, że ktoś jest bardziej lub mniej aktywny, kreatywny czy prospołecznościowy.
Z drugiej - powstaje totalna spamoteka - Opakowanie zastępcze do SB - gdzie ludzie nabijają tony bezsensownych postów, poprzez "cześć" "co słychać" "dobranoc", podbijając swoją rangę na forum - "miszczostfo" które kończy się perełką statystyczną - aktywność na forum nie spada a rośnie i jest się czym pochwalić - "dobra zmiana" ...
Także, zlikwidujcie SB, spamujcie dalej postami w powyższym watku i wegetujcie na Discordzie.
ZOSTAWCIE NAM SB
Liczba postów: 939
Liczba wątków: 58
Krutek; hetman pisał że cała sekcja "Korytarze" nie liczą się do ilości napisanych postów.
Gdzieś to czytałem w regulaminie którymś dot. tych rang na forum.
Zresztą ludzie sami głosowali "ZA" więc sami sobie taki los zgotowali 
A że wykorzystują to bo chcą sobie nabić jakąś tam rangę ... no cóż tak jak piszesz nie takie było tego zamierzenie.
Posty pisane w Korytarzach nie liczą się do rangi na forum.
(26.10.2016, 08:35 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Posty pisane w Korytarzach nie liczą się do rangi na forum.
W takim układzie wielkie sorry za bulwersa - edytuje swojego wcześniejszego posta.
Luz blues
Co do SB - nie sądzę, żeby ten obecny został. Niestety brak kompatybilności powoduje, że wiele rzeczy na stronie głównej nie działa i to jest jego największym minusem. Ten plugin jest po prostu napisany pod starszą wersję silnika forum. Optymalnym rozwiązaniem będzie przywrócenie starego SB i nad tym będziemy pracować z Technikami. Kiedy to jednak nastąpi - nie wiem.
Obecny testowy SB na razie zostanie, ale prędzej czy później będę musiał go zdeaktywować.
(26.10.2016, 08:50 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Obecny testowy SB na razie zostanie, ale prędzej czy później będę musiał go zdeaktywować.
Kolektywnie (no może poza Tumirem) wybieramy później niż prędzej
W sumie, nie ważne jaka jest wersja SB, ważna by można było popisać i powygłupiać się bezpośrednio na forum
|