![]() |
|
Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: O forum (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=96) +---- Dział: Forum - propozycje i błędy (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=20) +---- Wątek: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa (/showthread.php?tid=2011) |
Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Mathias Shallowgrave - 20.10.2016 Wczoraj uruchomiliśmy na forum nowego Shoutboxa. Będzie on działał przez testowy okres tygodnia-dwóch, po czym podejmiemy decyzję, czy go zostawić. Proszę więc wszystkich o wypisywanie plusów i minusów, które przychodzą Wam do głowy. Dla mnie z punktu widzenia administracji i moderacji: PLUSY:
MINUSY:
Na chwilę obecną niestety minusy są dla mnie nie do przeskoczenia i jeśli nie będzie dało się ich pozbyć, to prawdopodobnie ten konkretny SB nie zostanie na stałe. Ponieważ alternayw w zasadzie nie ma na chwilę obecną, chciałbym jeszcze poznać Wasze zdanie, bo może coś pominąłem. Proszę o obiektywne i racjonalne podejście do tematu. RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Haji-me - 20.10.2016 (20.10.2016, 17:37 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Wczoraj uruchomiliśmy na forum nowego Shoutboxa. Będzie on działał przez testowy okres tygodnia-dwóch, po czym podejmiemy decyzję, czy go zostawić. Proszę więc wszystkich o wypisywanie plusów i minusów, które przychodzą Wam do głowy. Dla mnie z punktu widzenia administracji i moderacji: Dla mnie możliwość moderacji swoich shoutów to nie jest minus... jakoś na discordzie to nikomu nie przeszkadzało. Na forum też mogę w niektórych miejscach usuwać swoje posty. RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Rommie_PL - 20.10.2016 Cytat:Na chwilę obecną niestety minusy są dla mnie nie do przeskoczenia i jeśli nie będzie dało się ich pozbyć, to prawdopodobnie ten konkretny SB nie zostanie na stałe. To chyba przyćmiewa wszystkie plusy jakie byśmy tu przytoczyli ... Więcej wypowiem się za tydzień jak poużywam. RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Mathias Shallowgrave - 20.10.2016 (20.10.2016, 17:40 UTC)Haji-me napisał(a): Dla mnie możliwość moderacji swoich shoutów to nie jest minus... jakoś na discordzie to nikomu nie przeszkadzało. Na forum też mogę w niektórych miejscach usuwać swoje posty. Ja wiem, że z punktu widzenia użytkownika to jest super, ale z punktu widzenia moderacji i administracji już niestety nie. Na forum nie można nigdzie usuwać swoich postów, a jeśli można to prosiłbym o podanie gdzie, bo to bug
RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Rommie_PL - 20.10.2016 @OFF TOP> Nie powiem. ![]()
RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - 2M1R - 20.10.2016 Niby jest ok, ale brakuje mi funkcji discorda np. To pisałem ja, naczelny malkontent
RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Calvarian - 20.10.2016 (20.10.2016, 17:53 UTC)2M1R napisał(a): Niby jest ok, ale brakuje mi funkcji discorda np. Ja mimo braku sb na discorda nie wchodziłem, i pewnie nadal nie będę, głownie z powodu tego, że forum przeglądam głownie z urządzeń mobilnych (i to całkiem przestarzałych ;p). Aż takiej kolizji interesów nie widzę, dotychczas to jakoś dawało radę. Jeżeli uda się usunąć minusy obecnego sb to uważam, że mogą sobie pokojowo współistnieć oba środki komunikacji, każdy będzie siedział tam gdzie woli i będzie szczęśliwy, że nikt go do niczego nie zmusza. To pisałem ja, Patriarcha Szarej Gwardii ShoutBoxa RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Mr.Wormy - 20.10.2016 Jedyne czego mi brakuje w tym SB to większej historii wypowiedzi. Niekiedy jak toczy się długa dyskusja to nowa osoba nie będzie wiedzieć o co chodzi
RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Quarion - 20.10.2016 (20.10.2016, 17:41 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):(20.10.2016, 17:40 UTC)Haji-me napisał(a): Dla mnie możliwość moderacji swoich shoutów to nie jest minus... jakoś na discordzie to nikomu nie przeszkadzało. Na forum też mogę w niektórych miejscach usuwać swoje posty. Rzekł Hetman po wczorajszym wykasowaniu całej historii SB ![]() Dla mnie to też nie jest bug. Na Discordzie jakoś nikomu to nie przeszkadzało i tym samym nie widzę żadnych powodów aby usuwać taką funkcjonalność. Ja np. nie lubię puszczać wiadomości z błędami i podoba mi się możliwość ich poprawy. Pozostałe dwa punkty mogą stanowić problem (TECHNICY DO BOJU!!! ZA HUSARIĘ!!! )(20.10.2016, 17:53 UTC)2M1R napisał(a): Niby jest ok, ale brakuje mi funkcji discorda np. 2M1R, matko jedyna, czy Ty musisz na wszystko narzekać?! To naprawdę zaczęło być męczące. Czy jest chociaż jedna rzecz na świecie (prócz SC) na którą nie narzekasz i nie marudzisz? Nikt Ci nie zabrania korzystania z Discorda zwłaszcza do innych gier. Dla mnie osobiście (i pewnie dla niektórych również) służył jedynie jako zastępstwo SB (marne zresztą bo bez klimatu) i do niczego innego. Nie chcę tam wracać jeśli nie będę musiał bo wolę mieć wszystko w jednym miejscu. Dla mnie to było kolejne miejsce do logowania i to już stało się męczące. A nie wszyscy też potrzebują zaimplementowanych youtubów, facebooków, imgurów czy innych obrazków i wodotrysków. RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Fenyl de Lechia - 20.10.2016 Ja osobiście bardzo lubię Discorda i używam go prawie służbowo, jako że kontakt z innymi frakcjami przenieśliśmy całkowicie tam. Natomiast SB był ważnym elementem forum i uważam, że powinien wrócić. Rozumiem minusy jakimi są problemy z kompatybilnością, natomiast modyfikacja postów przez wszystkich dla mnie osobiście nie jest wystarczającym argumentem ![]() Usunąłem offtop. |