[VR] HTC Vive - problem z trackingiem kontrollera
Jeden z kontrolerów wydaje się mieć problem z trackingiem - czy ktoś z posiadaczy Vive miał podobny problem i wie, jak go rozwiązać?

Problem jest stały, dzieje się w grach, przy konfiguracji Room Scale itd. 

--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(10.10.2016, 16:52 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Jeden z kontrolerów wydaje się mieć problem z trackingiem - czy ktoś z posiadaczy Vive miał podobny problem i wie, jak go rozwiązać?

kontrolery musza byc naladowane na max, zaaktualizowane , a czesto pomaga restart kontrolera ( jest do tego komenda na steam vr)
nie wiem jak tam z latarniami u Ciebie - obstawiam na soft restart ( mialem tak )

jak cos to pomoge na TS...

czasem urządzenia bezprzewodowe zakłócają prace ( u mnie np słuchawki BT lub radiowe)
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(10.10.2016, 16:52 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Jeden z kontrolerów wydaje się mieć problem z trackingiem - czy ktoś z posiadaczy Vive miał podobny problem i wie, jak go rozwiązać?

To wygląda na błąd śledzenia. Czasem coś takiego występuje u mnie jak latarnie stracą z wizji kontroler.
Na wszelki wypadek dobrze jest zsynchronizować latarnie kablem.

Ale przede wszystkim tak jak Yata napisał... Naładuj na maxa, zrób update wszystkich komponentów (latarnie, kontrolery i gogle) i wtedy zweryfikuj ponownie.

...a no i jeszcze czasem tracking może zakłócać nie tylko zewnętrzne urządzenie BT ale również wewnętrzny nadajnik BT przeznaczony do integracji z telefonem - wyłączysz go w ustawieniach w dziale "ogólne".
[Obrazek: 33911.png]
Odpowiedz
Kontrolery oczywiście naładowane i zaktualizowane, to była pierwsza rzecz, którą zrobiłem. Latarnie są zsynchronizowane - wszystko hula doskonale, oprócz tego jednego kontrolera. Nie ma driftu, nie ma drgań, działający kontroler hula mega precyzyjnie.

Nie pomogło:

* Ponowne parowanie (+odparowanie z poziomu konsoli)
* Wyłączenie kamery
* Zmniejszenie odświeżania kamery
* Wyłączenie zewnętrznych urządzeń radiowych (słuchawki bezprzewodowe)
* Reset i reinstalacja całości

Meh, zniechęciłem się. Jutro jadę oddać sprzęt. Za taką kasę to ja oczekuję działającego hardware'u zamiast spędzania paru godzin na troubleshootingu.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(10.10.2016, 23:25 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Kontrolery oczywiście naładowane i zaktualizowane, to była pierwsza rzecz, którą zrobiłem. Latarnie są zsynchronizowane - wszystko hula doskonale, oprócz tego jednego kontrolera. Nie ma driftu, nie ma drgań, działający kontroler hula mega precyzyjnie.

Nie pomogło:

* Ponowne parowanie (+odparowanie z poziomu konsoli)
* Wyłączenie kamery
* Zmniejszenie odświeżania kamery
* Wyłączenie zewnętrznych urządzeń radiowych (słuchawki bezprzewodowe)
* Reset i reinstalacja całości

Meh, zniechęciłem się. Jutro jadę oddać sprzęt. Za taką kasę to ja oczekuję działającego hardware'u zamiast spędzania paru godzin na troubleshootingu.

Może uda Ci się od ręki wymienić tylko kontroler?
[Obrazek: 33911.png]
Odpowiedz